Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Ζωολογικός κήπος καλεί επισκέπτες να παρακολουθήσουν live τη νεκροτομή ενός λιονταριού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ζώο θανατώθηκε λόγω έλλειψης χώρου στο πάρκο Όντενσε της Δανίας...

Ένα αποκρουστικό θέαμα προσφέρεται να παρουσιάσει ο ζωολογικός κήπος του Όντενσε της Δανίας ο οποίος προσκάλεσε μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του να παρακολουθήσουν από κοντά τη νεκροτομή ενός λιονταριού το οποίο θανάτωσε λόγω έλλειψης χώρου. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος προχωρά σε «εκτέλεση» ζώου. Πέρυσι η απόφασή των υπευθύνων να εκτελέσουν μια μικρή καμηλοπάρδαλη και να ταΐσουν με το σώμα της τα μεγάλα αιλουροειδή είχε προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή.

A lion enjoys meat frozen in a block of ice during hot weather at a zoo in Cali, Colombia, September 16, 2015. REUTERS/Jaime Saldarriaga

Το νεκρό λιοντάρι βρίσκεται στα ψυγεία του πάρκου εδώ και εννέα μήνες. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ευθανασία, επειδή είχαν πάρα πολλά λιοντάρια και δεν έβρισκαν κανένα άλλο πάρκο για να το φιλοξενήσει. «Ο λόγος που προχωράμε στην ανατομή είναι επειδή πιστεύουμε πως θα έχει εκπαιδευτική αξία» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας φύλακας του κήπου, ο Μίχαελ Βάλμπεργκ Σόρενσεν.

Το «θέαμα» είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που τα σχολεία είναι κλειστά για διακοπές.

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ζωολογικός κήπος σκοτώνει και ανατέμνει ένα λιοντάρι. Στο παρελθόν δεν υπήρξαν αντιδράσεις, αντιθέτως οι επισκέπτες έδειξαν "μεγάλο ενδιαφέρον (...) να δουν ένα λιοντάρι από τόσο κοντά"», πρόσθεσε ο Σόρενσεν. «Μολονότι είμαστε σε επαφή με ένα σωρό άλλους ζωολογικούς κήπους και προσπαθούμε να βρούμε (στα λιοντάρια) ένα νέο σπίτι, το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε υπερβολικά πολλά λιοντάρια», κατέληξε.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί αντιρρήσεις, ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης είχε εγείρει θύελλα αντιδράσεων τον Φεβρουάριο του 2014, όταν σκότωσε τον Μάριους, μια νεαρή καμηλοπάρδαλη. Το ζώο τεμαχίστηκε μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και το κρέας του δόθηκε ως τροφή στα λιοντάρια. Ενώ ο επιστημονικός διευθυντής του ζωολογικού κήπου δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, η κυριότερη οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων χαιρέτισε τη δουλειά που γίνεται στο πάρκο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.