Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η υπόγεια πόλη της ηρωίνης και του AIDS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογραφικό οδοιπορικό εκεί που οι άστεγοι ζουν σαν τρωκτικά και η ατμόσφαιρα μυρίζει θάνατο.

Ο Bruce Lee ζει στους δρόμους, αναζητώντας συνεχώς στέγη και ασφαλές καταφύγιο και ταυτόχρονα συμπαραστέκεται και φροντίζει όσο μπορεί, τους «άθλιους» του Βουκουρεστίου: ένας μεγάλος αριθμός αστέγων που ζει κακήν κακώς σε υπόγειες στοές.

Ο Lee, ένας πρώην παλαιστής, προσωνύμιο που απέκτησε από τους αγώνες στα ρινγκ του Βουκουρεστίου, θεωρείται κάτι σαν πατέρας για τους απόκληρους της ζωής που στοιβάζονται σε υπονόμους, σε μια άλλη underground πόλη στη ρουμανική πρωτεύουσα. Φορείς του AIDS, τοξικομανείς, άστεγοι, ασθενείς με φυματίωση, εγκαταλελειμμένα παιδιά ζουν όπως όπως, μέσα στο σκοτάδι, εισπνέοντας κόλλες για να προστατευτούν από το κρύο.

Ο φωτογράφος Dani Gherca, πέρασε αρκετές ημέρες μαζί τους, και με τη βοήθεια του Bruce Lee -κατά κόσμον Florin Hora-, κατέγραψε τις άθλιες ζωές τους που αντικατοπτρίζουν την «σάπια» εκδοχή της σύγχρονης κοινωνίας. «Όταν μιλάνε για το μέλλον, εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ο θάνατος είναι πολύ κοντά…», λέει ο φωτογράφος ο οποίος είδε τουλάχιστον έξι ανθρώπους να χάνουν τη ζωή της κατά τη διάρκεια της καταγραφής των ιστοριών τους με την κάμερά του.
































Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.