Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Επιμορφωτικά σεμινάρια σε τέσσερις πόλεις από το ΙΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεκαπενθήµερο Ενηµέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ολοκλήρωσε την Πράξη: «Σχεδιασµός και Ανάπτυξη προσβάσιµου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για µαθητές µε αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη» και διοργανώνει Επιµορφωτικά Σεµινάρια µε τίτλο «Δεκαπενθήµερο Ενηµέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση».

Μέσω του έργου γίνονται προσβάσιµα στους µαθητές µε αναπηρία όλα τα µαθήµατα της Α’ και Β’ Δηµοτικού και ειδικότερα: η Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Μαθηµατικά, το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειµένων και η Γλώσσα. Επιπλέον, έχουν δηµιουργηθεί δύο εκπαιδευτικά πακέτα για τη διδασκαλία της Ελληνικής Νοηµατικής Γλώσσας ως πρώτη γλώσσα για το νηπιαγωγείο και την Α’ και Β΄ Δηµοτικού.

Επίσης, είναι έτοιµα άλλα δύο εκπαιδευτικά πακέτα για τους µαθητές µε προβλήµατα προσοχής και συγκέντρωσης και ακόµη ένα για παιδιά µε κινητικές αναπηρίες που αφορά στην κινητικότητα, στον προσανατολισµό και τις δεξιότητες καθηµερινής διαβίωσης.

Όλο το παραχθέν υλικό καλύπτει τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των µαθητών που παρουσιάζουν προβλήµατα όρασης, προβλήµατα ακοής, κινητικά προβλήµατα των άνω άκρων, µέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία, αυτισµό και προβλήµατα προσοχής και συγκέντρωσης

Ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Σωτήρης Γκλαβάς, υπογράµµισε ότι «η ηλεκτρονική προσβασιµότητα για τα άτοµα µε αναπηρία είναι βασικός άξονας της εκπαιδευτικής πολιτικής και η παραγωγή των προσβάσιµων βιβλίων της Α’ και Β’ Δηµοτικού για µαθητές µε αναπηρία αποτελεί έµπρακτο δείγµα εφαρµογής της πολιτικής αυτής».

«Ο σχεδιασµός και η ανάπτυξη προσβάσιµου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για µαθητές µε αναπηρίες είναι µέρος της Εθνικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων, για το ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόµενο και το προσβάσιµο υλικό που παράγεται και καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις της Σύµβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώµατα των Ατόµων µε Αναπηρία στην εκπαίδευση» ανέφερε ο επιστηµονικός υπεύθυνος του Έργου, Βασίλης Κουρµπέτης.

Τα Σεµινάρια µε τίτλο «Δεκαπενθήµερο Ενηµέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση» θα πραγµατοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας.

Ιωάννινα, 12 Οκτωβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Πανεπιστήµιο Ιωαννίνων

Βόλος, 15 Οκτωβρίου 2015 Αµφιθέατρο «Ι. Κορδάτος», Συγκρότηµα Παπαστράτου, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας

Αλεξανδρούπολη, 19 Οκτωβρίου 2015 Επιµελητήριο Έβρου, Λεωφ. Δηµοκρατίας 307

Ρόδος, 24 Οκτωβρίου 2015 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο Κλεόβουλος, Πανεπιστήµιο Αιγαίου

Ταυτότητα Σεμιναρίων

Ο χαρακτήρας των Σεμιναρίων είναι επιμορφωτικός. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται ή/και υλοποιήθηκαν μέσω του Έργου. Η ομάδα των ειδικών επιστημόνων-εμπειρογνωμόνων του Έργου θα ενημερώσει τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς και τους εν γένει ενδιαφερόμενους (γονείς, μαθητές κλπ.) για τη σκοπιμότητα και τα οφέλη από την υλοποίηση του Έργου μέσα από ομιλίες και διαδραστικές, βιωματικές δραστηριότητες.

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας, με απώτερο στόχο μια στοχευμένη αποκεντρωμένη επιμορφωτική διαδικασία.

Θεματικοί άξονες

Τα Σεμινάρια θα εστιάσουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν:

- Προβλήματα όρασης

- Προβλήματα ακοής

- Κινητικά προβλήματα των άνω άκρων

- Μέτρια και ελαφριά νοητική αναπηρία

- Αυτισμό

- Προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης

Τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων

Τα Σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις πόλεις της χώρας.

- Ιωάννινα, 12 Οκτωβρίου 2015 Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

- Βόλος, 15 Οκτωβρίου 2015 Αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος», Συγκρότημα Παπαστράτου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

- Αλεξανδρούπολη, 19 Οκτωβρίου 2015 Επιμελητήριο Έβρου, Λεωφ. Δημοκρατίας 307

- Ρόδος 24 Οκτωβρίου 2015 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Κτίριο Κλεόβουλος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πρόγραμμα των σεμιναρίων (κάντε κλικ στις παρακάτω πόλεις για να δείτε τα αντίστοιχα προγράμματα)

- Πρόγραμμα - Ιωάννινα

- Πρόγραμμα - Βόλος

- Πρόγραμμα - Αλεξανδρούπολη

- Πρόγραμμα - Ρόδος

Συμμετοχή

Δεν υπάρχει κανένα κόστος για τη συμμετοχή σας. Για τους συμμετέχοντες δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης, διαμονής ή διατροφής. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στα κατά τόπους σεμινάρια, θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα:

https://docs.google.com/forms/d/1h706nZWNUwol4K8Y2qtPEdJ-4w3EZUP0AcUemlpT6HY/viewform?edit_requested=true#

Περισσότερες πληροφορίες για τα κατά τόπους σεµινάρια µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα:

http://www.prosvasimo.gr/el/

Το Έργο «Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», MIS 299743 και κωδικό ΣAE 2010ΣΕ84580212 υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΡ. 70της ΕΥΔ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013), στον Άξονα Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος: “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση”.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.