Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εργαζόμενος της Google ζει σε φορτηγό στο πάρκινγκ της εταιρείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πραγματική ιστορία αποταμίευσης.

Όταν ο 23χρονος Brandon έφυγε από τη Μασαχουσέτη προκειμένου να εργαστεί ως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στα κεντρικά της Google, είχε κατά νου να νοικιάσει ένα άνετο διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο. Αντ’ αυτού, προτίμησε τον μάλλον άβολο χώρο ενός φορτηγού.

Ο νεαρός αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, μίλησε όμως στο Business Insider για την ιστορία του. Από τον περασμένο Μάιο, εργάζεται ως μηχανικός software και προγραμματιστής στα κεντρικά γραφεία της Google και αν μη τι άλλο, λαμβάνει έναν αρκετά ικανοποιητικό μισθό. Όταν όμως έκανε την πρακτική του στην εταιρεία, αναγκαζόταν να καταβάλει το ποσό των 2.000 δολαρίων το μήνα, ως ενοίκιο στο διαμέρισμα όπου διέμενε. «Συνειδητοποίησα ότι πλήρωνα ένα υπερβολικό ποσό για αυτό το διαμέρισμα- και στο οποίο σχεδόν ποτέ δεν βρισκόμουν», λέει και συμπληρώνει ότι θεώρησε τότε ότι απλά πετούσε τα χρήματά του τη στιγμή που θα μπορούσε απλά να τα επενδύσει.



Όταν η Google τον κάλεσε ξανά να εργαστεί στην εταιρεία, μετά το τέλος της πρακτικής του, ο Brandon αποφάσισε να επιστρέψει αλλά όχι και στο ίδιο διαμέρισμα. Με τα 10.000 δολάρια που έλαβε με την πρόσληψή του, αγόρασε ένα φορτηγό μάρκας Ford το οποίο και μετέτρεψε σε σπίτι του!

Ο 23χρονος πληρώνει μόλις 121 δολάρια το μήνα για ασφάλεια - δεν διαθέτει ηλεκτρικό, ούτε γραμμή τηλεφώνου ενώ το κινητό του τηλέφωνο το πληρώνει η Google. «Δεν διαθέτω συσκευές που να χρειάζονται παροχή ρεύματος», γράφει ο ίδιος στο μπλογκ του ενώ το φορτηγό είναι σταθμευμένο στο πάρκινγκ, έξω από τα γραφεία της Google. Με αυτό τον τρόπο, όπως λέει, είναι πάντα διαθέσιμος για την απαιτητική εργασία του και πως φυσικά γλιτώνει πολλά χρήματα, τονίζοντας ότι έχει καταφέρει να ξεχρεώσει ένα μεγάλο μέρος του φοιτητικού του δανείου.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.