Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Αστυνομική έρευνα μετά την ένοπλη επίθεση σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αστυνομία του Τενεσί διεξάγει έρευνα και αναζητεί υπόπτους μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην πανεπιστημιούπολη του πολιτειακού πανεπιστημίου στο Νάσβιλ, νωρίς χθες το πρωί, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Ένα όπλο βρέθηκε στο σημείο του περιστατικού, αλλά δεν έγινε καμιά σύλληψη.

Ένας διαπληκτισμός που είχε σχέση με ένα παιχνίδι με ζάρια προκάλεσε τους πυροβολισμούς το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα). Μια λεκτική διαμάχη που εξελίχθηκε σε συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 19χρονου Κάμερον Σέλμον από το Μέμφις, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οποίος πιθανόν δεν ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου.

Δύο 18χρονες φοιτήτριες που περνούσαν από το σημείο τραυματίστηκαν ελαφρά και εισήχθησαν στο νοσοκομείο. Μια τρίτη φοιτήτρια, επίσης, 18 ετών, τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και δεν χρειάστηκε να λάβει πρώτες βοήθειες.

Αρκετοί φοιτητές είπαν πως άκουσαν πυροβολισμούς και ορισμένοι κατέγραψαν τον διαπληκτισμό στα κινητά τους τηλέφωνα.
Η αστυνομία κάλεσε τους αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν το βιντεοσκοπημένο ή ηχογραφημένο υλικό στους ερευνητές της αστυνομίας που εργάζονται για να εντοπίσουν το άτομο ή τα άτομα "που θέτουν αδιακρίτως σε κίνδυνο ανθρώπους ανοίγοντας πυρ".

Το συμβάν αυτό είναι το τελευταίο, χρονικά, μιας σειράς περιστατικών με πυροβολισμούς στις αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις.

Την 1η Οκτωβρίου, ένας 26χρονος σκότωσε εννέα ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει σε Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ. Ημέρες μετά το περιστατικό αυτό, σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, στην Αριζόνα και στο Τέξας, σημειώθηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων συνολικά.

"Έχει γίνει ρουτίνα", είχε δηλώσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά τους πυροβολισμούς στο Όρεγκον, ζητώντας όπως έχει ήδη κάνει 15 φορές από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2009, τροποποίηση του νόμου για τη χρήση όπλων.

Από την αρχή της χρονιάς, έχουν σημειωθεί 305 περιστατικά με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Shootingtracker, που καταγράφει όλα τα περιστατικά αυτού του τύπου όπου εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα θύματα, είτε αυτοί είναι νεκροί είτε τραυματίες. Ο τελευταίος απολογισμός φέρει ημερομηνία 17 Οκτωβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.