Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Έρωτας: Μυστικά που πραγματικά σώζουν τη σχέση σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Χρόνια ερευνών δείχνουν ότι υπάρχουν κάποια βασικά σημεία για να εμβαθύνει κανείς τησχέση του και να την κάνει λειτουργική.

-Αντιμετωπίστε το συναίσθημα. Αντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Όταν ο σύζυγος είναι στεναχωρημένος ή δακρυσμένος, είναι προτιμότερο να τον αφήσετε για λίγο μόνο του, να καταλαγιάσουν τα συναισθήματά του. Αν πάλι η σύζυγός σας αντιμετωπίζει μια έντονα συναισθηματική κατάσταση, ρωτείστε την αν επιθυμεί να το κουβεντιάσετε.
- Μάθετε να διαφωνείτε εποικοδομητικά. Το μυστικό είναι να μην πείτε ποτέ στον άλλον κάτι που δε θα θέλατε να πει σε εσάς.
- Έρευνες δείχνουν ότι χρειάζονται 5 θετικές εμπειρίες για να σβήσει η ανάμνηση μιας άσχημης εμπειρίας. Έτσι, δώστε πέντε καλές κουβέντες για κάθε αρνητικό σχόλιο, και πέντε αγκαλιές για κάθε μούτρωμα.
- Μάθετε να διαπραγματεύεστε. Αφιερώστε τρία λεπτά ο καθένας -χωρίς διακοπή- για να πείτε στον άλλο τι επιθυμείτε. Στη συνέχεια αναζητήστε κοινούς τρόπους για να φτάσετε εκεί που θέλετε.
- Αποδεχτείτε όσα δεν αλλάζουν. Εφόσον είστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τον/τη σύντροφό σας, αποδεχτείτε ότι κάποιαχαρακτηριστικά δεν αλλάζουν.
- Μάθετε να συγχωρείτε. Χωρίς συγχώρεση δε μπορεί να συνεχίσει μια σχέση. Αν συμβεί κάτι σημαντικό και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε, ξανασκεφτείτε το και κάντε νέα αρχή με άλλο άτομο.
-Αποδεχτείτε ότι και οι δύο θα αλλάξετε με τα χρόνια. Έτσι, ακόμα και αν ξεκινήσατε με μεγάλο έρωτα ή κατανόηση, μη θεωρείτε ότι θα είστε για πάντα σε 'αυτόματο πιλότο': τσεκάρετε την πορεία της σχέσης σας, κάνετε διορθωτικές κινήσεις και επενδύστε στους εαυτούς σας.
- Αναγνωρίστε πότε πρέπει να φύγετε. Όταν η σχέση δεν πάει πουθενά, όταν υπάρχουν ριζικές διαφωνίες στις επιδιώξεις και στόχους ζωής, όταν υπάρχει συναισθηματική, λεκτική ή σωματική βία και, γενικά, περισσότερος πόνος απ' ότι ευχαρίστηση, θα πρέπει να φύγετε πριν σας καταστρέψει η σχέση σας.
- Συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε εξειδικευμένες συμβουλές για να βελτιώσετε μια ήδη καλή σχέση ή μια σχέση που έχει δυσκολίες.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.