Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο χρόνος και η μορφή θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες.

Σε τροχιά δυναμικών κινητοποιήσεων κατά των φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων μπαίνει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Κρήτης, όπως αποφασίστηκε χθες το βράδυ κατά την πρώτη συνεδρίαση της παγκρήτιας επιτροπής αγώνα.

Ο χρόνος και η μορφή θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ για τον συντονισμό θα γίνει ευρεία σύσκεψη συνεταιριστών και συνδικαλιστών από όλη την Κρήτη στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ένωση Ηρακλείου. Νωρίτερα σήμερα εστάλη επιστολή – κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις και τους Συνεταιρισμούς της Κρήτης να παραβρεθούν. Παράλληλα, σύμφωνα με το cretalive.gr, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, όπως εκτιμούν οι συντονιστές, θα συναντήσουν και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου.


Σημειώνεται ότι στο μέτωπο που συγκροτούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι κατά των μέτρων έχουν δηλώσει συμμετοχή και στήριξη και άλλοι φορείς, όπως το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.


-------------

Κινητοποιήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους στα Χανιά

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την εφορία στις 14 Οκτωβρίου.

Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο των ΔΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ανοίγει στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων, που αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ενώ όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα συμμετάσχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα.

Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης, «η απόφαση που θα ληφθεί εκεί θα εφαρμοστεί και στα Χανιά χωρίς καμία εξαίρεση».

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν λουκέτο στα σπίτια μας, δεν θα δεχτούμε τη νέα φοροεπιδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουρουνάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου, του Μανούσου Σταυριανουδάκη, ο οποίος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θέλει να αφανίσει τους κτηνοτρόφους της χώρας» και κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Χανίων να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.