Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στη διάθεση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων διαπιστώνει η Περιφέρεια.

Ημέρα ικανοποίησης αλλά και προβληματισμού ήταν η σημερινή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς υπεγράφη σύμβαση προϋπολογισμού 487.000 ευρώ, με την οποία σε ένα μήνα θα έχει τοποθετηθεί και θα λειτουργεί νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στα χειρουργεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο εξυπηρετεί όλη την Κεντρική Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, από τα 20 συνολικά ενταγμένα έργα ύψους 12.188.000 ευρώ, μέχρι σήμερα έχουν συμβασιοποιηθεί μόνο 1.800.000 ευρώ και έχουν απορροφηθεί μόλις 1.007.000 ευρώ.

Πλην των λοιπών προβλημάτων που παρουσιάζονται ως προς την ταχύτητα απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ένα ακόμη πρόβλημα στο οποίο στάθηκε και ο κ Αγοραστός, είναι ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο και παρότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη να δώσει έγκριση σύμβασης για δύο ακόμη έργα, αυτό δεν γίνεται, γιατί λόγω έλλειψης ΔΣ, ο Επίτροπος δεν θα μπορέσει να δώσει τη σύμφωνη γνώμη προκειμένου να πληρωθούν τα έργα. Γι’ αυτό - παρατήρησε ο περιφερειάρχης - θα πρέπει το υπουργείο να δώσει άμεσα το δικαίωμα στον διοικητή να μπορεί να υπογράφει, διαφορετικά τα εναπομείναντα έργα κινδυνεύουν.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε, πως στα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από διαβούλευση η Περιφέρεια ενέταξε στο ΕΣΠΑ όλα τα ώριμα έργα, ενώ από την πλευρά τους, τόσο ο εκπρόσωπος της 5ης ΔΥΠΕ, όσο και οι φορείς του Νοσοκομείου, στάθηκαν στην αποτελεσματική συνεργασία με την Περιφέρεια, αλλά και στην ανάγκη περαιτέρω επιτάχυνσης των υπολειπόμενων έργων, ενόψει της ολοκλήρωσης του τρέχοντος ΕΣΠΑ στα τέλη του 2015.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό που σε λίγες εβδομάδες θα είναι στη διάθεση του ιατρικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, πρόκειται για τρεις τράπεζες γενικής χειρουργικής, παρελκόμενα χειρουργικών τραπεζιών, μία μεταφερόμενη τράπεζα ορθοπεδικής χειρουργικής και μία χειρουργική τράπεζα βαρέως τύπου με παρελκόμενα και πέντε λυχνίες με όλο τον εξοπλισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.