Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Με «σκληρές κινητοποιήσεις» προειδοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράσταση διαμαρτυρίας με τα απορριμματοφόρα την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προειδοποιεί με «σκληρές πολύμορφες κινητοποιήσεις».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε να πραγματοποιήσει προειδοποιητική παράσταση διαμαρτυρίας, με τα απορριμματοφόρα και τα πληρώματα τους, την προσεχή Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

«Κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τις καθημερινές συνθήκες εργασίας όσων εργάζονται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και σχεδιάζουν να τους συνταξιοδοτήσουν στα 67 έτη, όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να φτάσουν ακόμα και το 60ο έτος της ηλικίας!!!», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί η Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εντάχθηκαν στη διάταξη του Ν.3660/2008 και πληρώνουν ακόμη και σήμερα αναδρομικά το επασφάλιστρο για την αναγνώριση των ετών εργασίας στο καθεστώς αυτό, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν και σήμερα αυξημένο επασφάλιστρο για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.