Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βρέθηκε λύση με τους νοσηλευτές των ΜΕΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με απόφασή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής τους.
Βρέθηκε λύση στο θέμα που είχε προκύψει με τη λήξη των διετών συμβάσεων 190 νοσηλευτών και 40 γιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που είχαν διατεθεί στην πλειονοτητά τους για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς υπήρχε κίνδυνος να κλείσουν 120 κρεβάτια ΜΕΘ.

Με απόφασή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής των εν λόγω νοσηλευτών και γιατρών μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη, επανατοποθετώντας στις θέσεις τους όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς, των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει από την αρχή του Οκτώβρη.

Επειδή το νομοθετικό πλαίσιο δεν επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει άμεσα σε συμβάσεις μίσθωσης έργου με δελτίο παροχής υπηρεσιών για διάστημα 3 μηνών. Οι παραπάνω συμβάσεις θα αφορούν τα ίδια άτομα καθώς θα ζητηθεί να διαθέτουν διετή εμπειρία. Προκειμένου να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα και με στόχο να ανοίξουν κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδικασίες ώστε να προκηρυχθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, 500 θέσεις (100 γιατροί και 400 νοσηλευτές), ενώ στην κατανομή 2500 θέσεων μόνιμου προσωπικού, που θα προχωρήσει μέσα στο 2015, θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τη στήριξη των ΜΕΘ.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξεύρεση της λύσης και την επαναλειτουργία των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, υποστηρίζοντας ωστόσο την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που, όπως αναφέρει, θα επιτευχθεί μόνο με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.