Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αποκάλυψε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία.
Σύμφωνα με νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία, φαίνεται ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν 1-2 μπύρες την εβδομάδα διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, συγκριτικά με όσες καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα μπύρας ή καθόλου.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα και ποσότητα κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών από 1.500 γυναίκες, τις οποίες στη συνέχεια παρακολούθησαν για διάστημα 32 ετών.

Συνολικά, η μέτρια κατανάλωση μπύρας φάνηκε να δρα προστατευτικά ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος. Ειδικότερα, βρέθηκε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν μπύρα από 1-2 φορές το μήνα έως 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν 30% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος, σε σχέση με εκείνες που δεν κατανάλωναν καθόλου μπύρα ή ξεπερνούσαν τις 1-2 μπύρες την εβδομάδα. Από την άλλη, η συχνή κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, φάνηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει πως η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ασκεί προστατευτική δράση ενάντια στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα παρατηρούμενα ευρήματα.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.