Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ελέφαντας και καμηλοπάρδαλη έγιναν «αυτοκόλλητοι» μετά τη διάσωσή τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συντροφικότητα πάνω απ' όλα σε καταφύγιο του Ναϊρόμπι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Λένε πως η αγάπη- και η φιλία- δεν έχουν όρια και αυτό επιβεβαιώνεται στην περίπτωση ενός μικρού ελέφαντα και μιας καμηλοπάρδαλης που έχουν γίνει «αυτοκόλλητοι» μετά τη διάσωσή τους στο Ναϊρόμπι.

Ο μικρός Κίκο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο άγριας ζωής στο Ναϊρόμπι αφότου βρέθηκε μόνος και αβοήθητος από τος αρμόδιες υπηρεσίες της Κένυας.

Με ηλικία μόλις ενός μήνα ήταν πολύ μικρός για να κοιμάται στο χώρο όπου ζούσαν οι υπόλοιπες καμηλοπαρδάλεις κι έτσι τον έβαλαν δίπλα στους ελέφαντες. Εκεί γεννήθηκε η ασυνήθιστη φιλία του με τον επίσης ορφανό Loboito, ένα ελεφαντάκι τριών εβδομάδων, που είχε βρεθεί μόνο και πεινασμένο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα δύο ζώα να παίζουν και να βολτάρουν μαζί. Κανονικά κανένα από τα δύο δεν θα είχε επιβιώσει στη φύση μακριά από τη μαμά του- που είναι πηγή τροφής αποκλειστική σε αυτές τις ηλικίες- ωστόσο φαίνεται πως και οι δύο έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ό,τι λείπε στον Loboito σε… μπόι, το αναπληρώνει σε ενθουσιασμό καθώς τρέχει πίσω από τον Κίκο και απολαμβάνει να χαλαρώνει κάτω από τα πανύψηλα πόδια του φίλου του. Τότε η μικρή καμηλοπάρδαλη σκύβει και ακουμπά με τη μουσούδα της τον ελέφαντα.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.