Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ η ανέγερση του Τεμένους στο Βοτανικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ακυρωθεί η δημοπράτηση.

Στο μικροσκόπιο του Δ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει μπει προσφυγή 111 κατοίκων του Βοτανικού οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του ισλαμικού Τεμένους επί της Ιεράς Οδού στην περιοχή του Βοτανικού των Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας οι νομικοί παραστάτες των κατοίκων υποστήριξαν ότι η δημοπράτηση του Τεμένους παραβιάζει το Σύνταγμα σε ότι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και τη διάκριση των εξουσιών καθώς και την ισχύουσα νομοθεσία .Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι η συγκεκριμένη κατασκευή δεν συνάδει με την ιστορία και την αισθητική της πόλης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Ελληνικού Δημοσίου, αντέκρουσε τα νομικά επιχειρήματά των δικηγόρων των 111 πολιτών οι οποίοι προσέφυγαν στο ΣτΕ με την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών.

Ανάλογη προσπάθειά τους στο ΣτΕ το 2013 είχε αποτύχει με το σκεπτικό ότι οι ρυθμίσεις του νομοθετικού πλαισίου για την κατασκευή του Τεμένους δεν παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας και της ελευθερίας εκδηλώσεως των θρησκευτικών πεποιθήσεων, αλλά αντίθετα, εξασφαλίζουν για τους μουσουλμάνους της Αττικής την συνταγματικά προβλεπόμενη ελευθερία εκδήλωσης των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη προσφυγή είχε καταθέσει και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την σημερινή συζήτηση, δεν εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από δικηγόρο, με συνέπεια η αίτηση ακύρωσής του να απορριφθεί ως ανομιμοποίητη.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος ανέγερσης του Τεμένους ,από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, εκτιμάται στα 946.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί σε έκταση 17 στρεμμάτων. Σύμφωνα με την Πολιτεία η κατασκευή του Τεμένους αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αθήνα και την γύρω περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.