Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ένταση των ελέγχων για παράνομο πάρκινγκ και καταλήψεις στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δραστηριοποίηση της νέας υπηρεσίας του δήμου.
Νέα δεδομένα στο κυκλοφοριακό της πόλης των Χανίων και στον έλεγχο των κοινόχρηστων - δημόσιων χώρων επιφέρει η σύσταση και δραστηριοποίηση της νέας υπηρεσίας ελέγχων του δήμου.


Την νέα υπηρεσία επανδρώνει προσωπικό δέκα υπαλλήλων στους οποίους το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προστεθούν άλλοι τέσσερις με αντικείμενο τον έλεγχο των 753 σημείων ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και όλων των κοινόχρηστων χώρων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας του δήμου Δημήτρης Φραγκάκης, «στόχος μας είναι να μπει μια τάξη στην πόλη, να σταλεί στους πολίτες το μήνυμα του σεβασμού στο δημόσιο χώρο αλλά και να κερδίσει ο δήμος διαφυγόντα κέρδη που στερήθηκε μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας».

Χαρακτηριστικό της οικονομικής αιμορραγίας του δήμου μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας είναι ότι το 2012 μόνο από τους ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης ο δήμος εισέπραξε 325.000 ευρώ, ενώ το 2014 οι εισπράξεις ήταν 99.000 ευρώ υπήρξε δηλαδή απώλεια 226.000 ευρώ.

Ήδη εδώ και περίπου 20 ημέρες το προσωπικό της νέας υπηρεσίας βρίσκεται στους δρόμους ενημερώνοντας σε πρώτη φάση τους οδηγούς για την υποχρέωση τους να καταβάλουν το αντίτιμο για την στάθμευση των οχημάτων τους στους ελεγχόμενους χώρους.

Το τέλος στάθμευσης ανά μισή ώρα είναι 0,40 λεπτά, το πρόστιμο για τους παραβάτες μειώθηκε από τα 27 στα 20 ευρώ, ενώ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οι έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση και τις επτά ημέρες της εβδομάδας.

Εκτός από την παράνομη στάθμευση ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στους ελέγχους για την κατάληψη δημόσιων - κοινόχρηστων χώρων από επαγγελματίες. Και σε αυτόν τον τομέα ξεκίνησε σήμερα ενημέρωση των καταστηματαρχών ενώ παράλληλα η δημοτική αρχή προγραμματίζει εντός του Οκτωβρίου να έχει συναντήσεις με εκπροσώπους από όλο το επαγγελματικό φάσμα με αντικείμενο την ενημέρωση τους για την έναρξη των ελέγχων.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου « η περίοδος χάριτος και ενημέρωσης τελειώνει και θα αρχίσει η βεβαίωση προστίμων όπου βεβαιώνονται παραβάσεις». Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων οι υπηρεσίες του δήμου επανεξετάζουν και το θέμα της χορήγησης καρτών στάθμευσης για τους μονίμους κατοίκους του κέντρου. Αυτό που εξετάζεται είναι η αυστηροποίηση και η αλλαγή των κριτηρίων βάση των οποίων γινόταν η χορήγηση των καρτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.