Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Εξαιρούνται οι φιλόλογοι από τη διδασκαλία της Τοπικής Ιστορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα από τις αναθέσεις των μαθημάτων.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους εκπαιδευτικούς από τη νέα απόφαση των αναθέσεων που αλλάζει μέρος των όσων ίσχυαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος. Από τα παράδοξα της απόφασης είναι ο αποκλεισμός των Φιλολόγων από το διδακτικό αντικείμενο της Τοπικής Ιστορίας. Όσο και αν ακούγεται περίεργο ενώ οι φιλόλογοι έχουν ως Α ανάθεση όλα τα μαθήματα Ιστορίας σε Γυμνάσιο και Λύκειο εντούτοις δε μπορούν να διδάξουν την Τοπική Ιστορία μαζί με τους κλάδους ΠΕ03, 04.

Αρχικά αναρωτηθήκαμε μήπως έγινε κάποιο λάθος αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν πρόκειται για λάθος αλλά για μια απόφαση που είχε ως στόχο να εξαιρεθούν οι φιλόλογοι από το μοναδικό αντικείμενο το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια των Βιωματικών Δράσεων – project.

Ο κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, χαρακτήρισε κωμικοτραγική την απόφαση και ανέφερε ότι «εμείς αποκλειόμαστε, οι φιλόλογοι, φυσικοί, μαθηματικοί από τα project γενικά, καθώς υπάρχουν άλλες ειδικότητες που δε συμπληρώνουν ωράριο και είναι ένας τρόπος να μη διορίσουν φιλολόγους».

«Είχαμε μια ελπίδα ότι θα αναλαμβάναμε την Τοπική Ιστορία αλλά στην πορεία αφού δεν υπάρχουν κονδύλια για διορισμούς φιλολόγων μας εξαιρούν» δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε και με τη Μαρία Δανιήλ της ΕΛΜΕ Καλλιθέας και μέλος του ΠΥΣΔΕ Δ Αθήνας, η οποίας μας δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι με τη νέα Υπουργική Απόφαση θα υπάρξει πλεόνασμα 400 ώρες στην πληροφορική και 150 ώρες φιλολογικές.

«Το θέμα είναι ότι έχουν έρθει φιλόλογοι και από άλλες περιοχές και θα υπάρξει πρόβλημα με τις τοποθετήσεις. Είχαν αποσταλεί κενά με βάση το τι ίσχυε εκείνη τη στιγμή τώρα όλα ανατρέπονται. Προφανώς στα σχολεία δημιουργείται μια μεγάλη αναστάτωση τόσο στην οργάνωσή τους ενώ και κάποιοι συνάδελφοι θα πλεονάζουν. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε η κα Δανιήλ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αναθέσεις των μαθημάτων πρέπει να γίνονται πρωτίστως με κριτήρια εκπαιδευτικά –παιδαγωγικά.

Παράλληλα μας ενημέρωσε ότι η ΕΛΜΕ Καλλιθέας έχει κινητοποίηση στις 13.00 η ώρα στη Δ Διεύθυνση Αθήνας ώστε να μη φύγουν τα ονόματα των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών στην Περιφέρεια.

Η νέα απόφαση για τις αναθέσεις έχει και άλλες αλλαγές συγκριτικά με αυτή του 2014. Οι εκπαιδευτικοί της πληροφορικής που το προηγούμενο σχολικό έτος είχαν ως Β ανάθεση τα μαθηματικά στο Γυμνάσιο πλέον θα πρέπει να έχουν πτυχίο μαθηματικού για να αναλάβουν το εν λόγω μάθημα.

Αλλαγή εντοπίζουμε και στο μάθημα της Ιστορίας στην Α Λυκείου που πλέον θα το έχουν ως Β ανάθεση και οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ05, 06,07.

Η Υπουργική Απόφαση για τις αναθέσεις


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.