Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκινούν τις ορθοπεταλιές στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοίγει η αυλαία για το πιλοτικό πρόγραμμα με κοινόχρηστα δημοτικά ποδήλατα.

Τις πρώτες ορθοπεταλιές με τα δημοτικά ποδήλατα έχουν την ευκαιρία να κάνουν από σήμερα οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης καθώς ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του ηλεκτρονικού αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του δήμου Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, σταθμοί κοινόχρηστων ποδηλάτων θα υπάρχουν σε τέσσερα σημεία της πόλης: στην πλατεία Τάλω, στην πλατεία Κατεχάκη, στην πλατεία Δευκαλίωνος και στην πλατεία Ταξιάρχου Μαρκοπούλου.

Οι χρήστες των κοινόχρηστων ποδηλάτων θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν αφού πρώτα κάνουν αίτηση εγγραφής στο γραφείο διαφάνειας και υποστήριξης του δημότη, ενώ εγγραφές μπορούν να γίνουν ακόμα στους σταθμούς διάθεσης των ποδηλάτων αλλά και μέσω της ιστοσελίδας www.chania.gr/bikes.

Για την εγγραφή απαιτούνται φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και φωτοαντίγραφο επίσημου αποδεικτικού ΑΦΜ - Ε1, φορολογική δήλωση.

Για τις τρεις πρώτες ώρες η χρήση των ποδηλάτων είναι δωρεάν, ενώ για υπέρβαση πέραν των 3 έως 24 ώρες η χρέωση είναι ένα ευρώ ανά ώρα. Από 24 ώρες έως 7 ημέρες 110 ευρώ και πέραν των 7 ημερών 250 ευρώ.

Όσοι δανείζονται ποδήλατα θα πρέπει να τα διατηρούν σε καλή κατάσταση ενώ τυχόν ζημιές επιβαρύνουν τους ίδιους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.