Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Με… τρακτέρ κατεβαίνουν στις εκλογές οι αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεκινούν από σήμερα οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών.

Παρατεταγμένα σε διάφορα κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου θα βρίσκονται από σήμερα τα τρακτέρ των αγροτών, ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης που αποφασίστηκε αρχής γενομένης από την Κυριακή των εκλογών. Οι αγρότες θα βρίσκονται την ημέρα που οι πολίτες θα προσέρχονται στις κάλπες στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της Β. Ελλάδας, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις θα δώσουν, σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.

Τα σημεία που θα συγκεντρωθούν οι Αγρότες σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρό είναι: οι Κήποι (Φέρες) στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.

«Αφού συγκεντρωθούμε με τα τρακτέρ μας στα σημεία που έχουμε επιλέξει, θα γίνουν οι κατά τόπους συνελεύσεις και, σε κοινή γραμμή, όλοι μας θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που θα έχουμε αποφασίσει» σημείωσε ο Χρήστος Γκόντιας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγροτικός κόσμος διαμαρτύρεται -μεταξύ άλλων- για τα προωθούμενα μέτρα, που αφορούν το φορολογικό και το ασφαλιστικό τους. Οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και οι παρεμβάσεις στη φορολογία τους «άναψαν» τις μηχανές των τρακτέρ.

Εν τω μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.