Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Μουσική, χορός και σάτιρα στα «Boudalia 2015» στο Ρέθυμνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H πρόταση της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου.

Χιούμορ, καλή διάθεση, μουσική, χορός και εμπνευσμένα σατιρικά κείμενα, είναι η πρόταση της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών, η οποία επιμελείται τα «Boudalia 2015», που θα γίνουν από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Η πολυπληθής και κεφάτη ομάδα, στήνει μια παράσταση, μέσω της οποίας αναδεικνύεται με μία άλλη διάσταση λόγου και κίνησης, η καθημερινότητα των Ελλήνων, κυρίως από τη χιουμοριστική της πλευρά. Το φετινό έργο έχει τίτλο «Τα Δις Εξαμαρτείν» και συμμετέχουν 55 ερασιτέχνες ηθοποιοί, δεκάδες τεχνικοί και εθελοντές, που όλοι μαζί στοχεύουν στην απόδοση μιας καθημερινότητας η οποία έχει εγκλωβίσει το χιούμορ και την ξεγνοιασιά.

Η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια με στόχο την πολιτιστική δραστηριότητα και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων της περιοχής. Όλοι μαζί οι νέοι, παράγουν πολιτιστικό έργο για το οποίο οι κριτικές είναι ενθαρρυντικές με κύρια δραστηριότητα τους τα Boudalia, μια σειρά από παραστάσεις, που γίνονται στις Μαργαρίτες κάθε καλοκαίρι προς το τέλος του Αυγούστου.

Επιθεωρήσεις γέλιου, σάτιρας και έξυπνων κειμένων, έχουν δέσει μεταξύ τους τα μέλη της ομάδας, έχοντας από κοινού αναδείξει μεταξύ άλλων και το χωριό τους, τις Μαργαρίτες, το οποίο απέχει από το Ρέθυμνο 27 χλμ, ευρισκόμενο σε υψόμετρο 300 μ. Επί Ενετοκρατίας στο χωριό υπήρχαν πολλές και μεγάλες κατοικίες Ενετών αρχόντων αλλά και πλήθος εκκλησιών.

Σήμερα πια οι Μαργαρίτες είναι πιο γνωστές για τα εργαστήρια κεραμικής, τα οποία συνδέουν την περιοχή με τα χρόνια του Βυζαντίου, από όπου και προέρχεται η ονομασία του χωριού. Οι Βυζαντινοί έλεγαν μαγαρικάτα, τα πήλινα υδροδοχεία, σταμνιά, κύπελλα, πιάτα. Η αγγειοπλαστική παράδοση στις Μαργαρίτες, έχει ενισχύσει το εισόδημα των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται μεταξύ άλλων και με την "τουριστική θεματολογία" της αγγειοπλαστικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.