Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Σώθηκε χελώνα από πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ζώο απομακρύνθηκε έγκαιρα από τις φλόγες.

Σε έκταση με ξερά χόρτα, όπου ξέσπασε φωτιά στα Πεύκα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή Ακροπόλεως και Προπυλαίων βρέθηκε σώα μια χελώνα. Το ζώο εντόπισε τοπικός σύμβουλος, το απομάκρυνε από τις φλόγες και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.





Το παράδειγμα αυτό επικαλείται ο δήμος Νεάπολης - Συκεών, καλώντας τους πολίτες «να νοιάζονται και να πράττουν τα αυτονόητα, κάνοντας τη διαφορά με μικρές πράξεις».

Στην ανακοίνωση του δήμου γίνεται, επίσης, αναφορά στον άνισο αγώνα επιβίωσης που δίνουν τα αδέσποτα ζώα, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να βρουν λίγες σταγόνες νερό. Γι' αυτό τον λόγο, κατόπιν πρωτοβουλίας της δημοτικής αρχής, τοποθετήθηκαν ποτίστρες σε επιλεγμένα σημεία στο Σέιχ-Σου για τα αδέσποτα, ενώ αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα σε δασική έκταση στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Συκεών και Αγίου Παύλου. Πρόκειται για ανοξείδωτες κατασκευές με φλοτέρ που επιτρέπει στα ζώα να δροσιστούν χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμού" διευκρινίζεται.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.