Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία στον «αέρα» των δύο δημοσιογράφων στις ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βαριά τραυματισμένος ο δράστης της επίθεσης στη Βιρτζίνια


Ο άνδρας που σκότωσε τη δημοσιογράφο και τον εικονολήπτη σε ζωντανή μετάδοση στη Βιρτζίνια και βιντεοσκόπησε την πράξη του, επιχείρησε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Αρχικά το κανάλι WDBJ7, για το οποίο εργάζονταν τα θύματα, είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Στη συνέχεια όμως, επικαλούμενο νεώτερες πληροφορίες, μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με έναν άλλον τοπικό σταθμό, τον WHSV TV, ο ένοπλος ονομάζεται Βέστερ Λι Φλάναγκαν και είναι 41 ετών. Το πρακτορείο Sputnik μετέδωσε ότι αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί σε έναν αυτοκινητόδρομο.

-----------------------


Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία στη Βιρτζίνια


Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η διπλή δολοφονία σε απευθείας σύνδεση στη Βιρτζίνια, όταν η δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο εικονολήπτης Άνταμ Γουάρντ έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του πρώην συναδέλφου τους Βέστερ Λι Φλάναγκαν.

Ο 41χρονος δράστης αυτοπυροβολήθηκε λίγες ώρες μετά την αποτρόπαια πράξη του την ώρα που τον καταδίωκαν οι αστυνομικοί και άφησε επίσης την τελευταία του πνοή. Προτού αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του, έγραφε στο Twitter, σε λογαριασμό με το όνομα «Μπράις Γουίλιαμς», όνομα που χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο όταν εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7:



«Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του» γνωστοποίησε ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση. Ο ίδιος τόνισε ότι η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά. Φαίνεται ωστόσο ότι ο ίδιος ο Φλάναγκαν φρόντισε ώστε να δώσει πολλές πληροφορίες για τα κίνητρά του.

Σε ένα από τα μηνύματα που δημοσίευε στο Twitter κατηγόρησε την Άλισον Πάρκερ ότι στο παρελθόν είχε κάνει ρατσιστικά σχόλια. Ωστόσο, ο Φλάναγκαν ήταν πιο ξεκάθαρος στο μανιφέστο που έστειλε μέσω φαξ στο τηλεοπτικό κανάλι ABC News, το οποίο υπέγραφε ως «Μπράις Γουίλιαμς». Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απελπισία του ως μαύρος και ομοφυλόφιλος άνδρας αλλά και την οργή του μετά τη σφαγή στην εκκλησία του Τσάρλεστον, πριν από περίπου δύο μήνες.

Ο συγγραφέας του μανιφέστου δηλώνει ότι βασανιζόταν από «διακρίσεις, σεξουαλική παρενόχληση και καψόνια στη δουλειά». Σύμφωνα με το ABC, ισχυρίζεται ότι δεχόταν επιθέσεις από μαύρους άνδρες και από λευκές γυναίκες και αφηγείται ότι ήταν θύμα επιθέσεων επειδή «είναι ένας μαύρος, ομοφυλόφιλος άνδρας».

«Αυτό που με οδήγησε να χάσω τον έλεγχο ήταν οι δολοφονίες στην εκκλησία» γράφει, αναφερόμενος στη σφαγή της 17ης Ιουνίου στο Τσάρλεστον, όταν ένας νεαρός υπέρμαχος της ανωτερότητας των λευκών άνοιξε πυρ και σκότωσε εννέα πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να μελετήσουν τη Βίβλο.

Ο σύντροφός της Άλισον ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία τους γράφοντας πως «δεν το μοιράζονταν δημοσίως», αλλά ο ίδιος και η 24χρονη ήταν πολύ ερωτευμένοι και μόλις είχαν αρχίσει να συγκατοικούν. «Είμαι μουδιασμένος» αναφέρει.




-----------------------

Είδε live τη δολοφονία του συντρόφου της

Στο κοντρόλ του σταθμού εργαζόταν η μνηστή του άτυχου κάμεραμαν.

Η Melissa Ott παρέλαβε χθες το νυφικό της. Ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της Adam Ward και να μετακομίσει μαζί του στη Βόρεια Καρολίνα. Ήταν η τελευταία της ημέρα στη δουλειά και οι συνάδελφοί της την υποδέχθηκαν με γλυκά και μπαλόνια, για να την αποχαιρετήσουν.

Σαν αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκε η χθεσινή ημέρα για τη νεαρή παραγωγό του τηλεοπτικού σταθμού WDBJ της Βιρτζίνια, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον 27χρονο κάμεραμαν Adam Ward.





Στο απόγειο της ευτυχίας της βρέθηκε να παρακολουθεί ζωντανά τη δολοφονία του αγαπημένου της, από το κοντρόλ του σταθμού στον οποίο εργάζονταν και οι δύο.

Μαζί με τον Ward έπεφτε νεκρή και η 24χρονη δημοσιογράφος Alison Parker, χτυπημένοι και οι δύο από το χέρι του πρώην συναδέλφου τους Βέστερ Λι Φλάναγκαν ή Μπράις Ουίλιαμς.



Η Ott κατέρρευσε όταν επιβεβαιώθηκε η πληροφορία πως ο σύντροφός της εξέπνευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο σταθμός ανακοίνωσε πως δεν θα ξαναπροβάλει το βίντεο με τη συνέντευξη που αποδείχθηκε η τελευταία για τους δύο εργαζόμενους. «Δεν θέλουμε να το ξαναδούμε, ούτε το προσωπικό μας θέλει», δήλωσε ο Jeff Marks, διευθυντής του καναλιού.



Λίγες ώρες μετά τις δολοφονίες η Ott έγραψε στο Facebook: «Σήμερα ολόκληρος ο κόσμος μου ήρθε πάνω- κάτω. Μια νέα περιπέτεια με τον αρραβωνιαστικό μου, νέα πόλη, νέες δουλειές. Ο γάμος, η οικογένεια, η αγορά σπιτιού. Όλα χάθηκαν. Δεν είμαι καλά. Και δεν θα είμαι για πολύ καιρό. Εκτιμώ όμως πολύ την τεράστια αγάπη σας και την υποστήριξή σας. Adam, δεν θα βρω ποτέ έναν άνδρα τόσο χαρούμενο, προστατευτικό, αστείο και γοητευτικό σαν εσένα. Εσύ ήσουν ο ένας, με καταλάβαινες, η αδελφή ψυχή μου. Πάντα θα σε αγαπώ. Σε παρακαλώ να με προσέχεις και να μου δίνεις δύναμη. Σε αγαπώ τόσο πολύ».

«Θα γινόταν ένας εξαιρετικός σύζυγος και πατέρας», είπε για τον 27χρονο ένας συνάδελφός του, «ήταν γλυκός και εργατικός».




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.