Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Αρκάδες της Αμερικής έκαναν έρανο για να ενισχύσουν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωσαν 125.000 δολάρια και αγόρασαν εξοπλισμό.

Έρανο για την ενίσχυση σε μηχανήματα κι αναλώσιμα υλικά, του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, έκανε η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, συγκεντρώνοντας περί τα 125.000 δολάρια.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στην Τρίπολη, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Κώστας Καπόγιαννης, οι αρκάδες ομογενείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνεισέφεραν, προκειμένου να ενισχυθεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα.

Το ποσό αυτό που συγκεντρώθηκε, δεν θα δοθεί σε χρήματα στην διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά διατέθηκε και αγοράστηκαν από την Αμερική, ύστερα από υπόδειξη της διοίκησης του ιδρύματος, κλινοσκεπάσματα και ρόμπες για όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αξίας είκοσι χιλιάδων περίπου δολαρίων, τα οποία θα φτάσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες στην Τρίπολη.

Επίσης, με τις υποδείξεις του νοσοκομείου έγινε αναβάθμιση μηχανημάτων και προμηθεύτηκαν υλικά για την καρδιολογική κλινική, ενώ θα γίνει και προμήθεια αναλωσίμων, για τις ανάγκες του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Παράλληλα, με τα χρήματα των ομογενών θα ενισχυθεί και η μονάδα αιμοκάθαρσης, όπου σε συνεννόηση με το νοσοκομείο παραγγέλθηκαν πέντε μηχανήματα τα οποία το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμα για να παραληφθούν.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, σημείωσε ότι στοχεύουν στην αξιοποίηση του άλσους του περιβάλει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, προκειμένου να το μετατρέψουν σε πάρκο αναψυχής, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους κατοίκους της πόλης και γι’ αυτό βρίσκονται σε συζητήσεις με την δημοτική αρχή της πόλης.

Επιπλέον, στο σχεδιασμό τους είναι και η λειτουργία καλοκαιρινού σχολείου στο Πράσινο Νηπιαγωγείο που έχει ο δήμος Τρίπολης στο Μερκοβούνι, για την φοίτηση τους καλοκαιρινούς μήνες μικρής ηλικίας παιδιών ομογενών, παράλληλα με παιδιά της πόλης, ώστε στο πλαίσιο δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, να δημιουργήσουν τα παιδιά φιλικές σχέσεις και να αναπτύξουν δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.