Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Δράσεις ενάντια στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συντονιστική επιτροπή υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ.

Συντονιστική επιτροπή για να ανατραπεί η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, η οποία προβλέπει την επιβολή ΦΠΑ 23% σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης, δημιουργείται, υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Αθήνας.

Σήμερα στο ΕΒΕΑ πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των κλάδων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση και αποφασίστηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής υπό την αιγίδα του ΕΒΕΑ. Η επιτροπή θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση αυτή, ενώ αντίστοιχες κινήσεις θα γίνουν και προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Όπως επισημάνθηκε, η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελεί μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα απόφαση, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ και η δεύτερη παγκοσμίως (μετά το Μπαγκλαντές) που επιβάλλει έμμεσους φόρους στην εκπαίδευση.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι, στην περίπτωση που η απόφαση αυτή δεν ανασταλεί ή τουλάχιστον «παγώσει» έως ότου αναζητηθούν ισοδύναμα μέτρα που θα επιφέρουν τα προϋπολογιζόμενα έσοδα, τότε πολύ μεγάλος αριθμός ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων κινδυνεύουν με οικονομική καταστροφή. «Και το σημαντικότερο όλων είναι ότι μία τέτοια απόφαση θα επιβαρύνει υπέρμετρα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, των οποίων τα παιδιά μετέχουν της ιδιωτικής εκπαίδευσης» όπως αναφέρεται.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα ΚΕΚ, τα ΙΕΚ, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, τα κέντρα ελευθέρων σπουδών, τα κολλέγια, τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, τα ωδεία και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.