Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

FAO: Εφικτή η εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2030

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Απαιτείται μία συνολική επένδυση ύψους περίπου 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων».

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ανακοίνωσε σήμερα πως είναι δυνατό να εξαλειφθεί η φτώχεια στον κόσμο έως το 2030, αν πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για τα επόμενα 15 χρόνια.

«Το μήνυμα της έκθεσης είναι σαφές: αν διατηρήσουμε το στάτους κβο, θα έχουμε ακόμη το 2030 περισσότερα από 650 εκατομμύρια ανθρώπους που θα υποφέρουν από την πείνα», δήλωσε ο Ζοζέ Γκρατσιάνο ντα Σίλβα, γενικός διευθυντής του FAO, παρουσιάζοντας στη Ρώμη την έκθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε μαζί με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (PAM) και το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη (FIDA).

«Η έκθεσή μας εκτιμά πως η εξάλειψη της χρόνιας πείνας θα απαιτήσει μία συνολική επένδυση ύψους περίπου 267 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στη διάρκεια των επόμενων 15 χρόνων», δηλαδή 160 δολάρια ετησίως για κάθε άνθρωπο που ζει στη φτώχεια, συνέχισε.

«Δεδομένου ότι αυτό ισοδυναμεί λίγο-πολύ με το 0,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ, σκέπτομαι προσωπικά πως το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί γα την εξάλειψη της φτώχειας είναι σχετικά χαμηλό», πρόσθεσε ο διευθυντής του FAO.

Η έκθεση συντάχθηκε από τις τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ που ειδικεύονται στη μάχη κατά της πείνας και στην αγροτική ανάπτυξη πριν από την τρίτη διεθνή διάσκεψη για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Ιουλίου 2015 στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Προτείνει την πραγματοποίηση επενδύσεων που θα συνοδεύονται από μέτρα κοινωνικής προστασίας, τόσο σε αγροτικό όσο και σε αστικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα κοινωνικής προστασίας θα είχαν κόστος 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στα οποία θα προστίθεντο 151 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για επενδύσεις υπέρ των φτωχών (105 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγροτική ανάπτυξη και τη γεωργία και 46 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αστικές περιοχές), σύμφωνα με την έκθεση.

Το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων θα πρέπει κανονικά να προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα, όμως αυτές θα πρέπει να συμπληρωθούν από επιπλέον επενδύσεις του δημόσιου τομέα στις αγροτικές υποδομές, στις μεταφορές, στην υγεία και στην εκπαίδευση, εκτιμούν οι τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Στις αγροτικές περιοχές, οι δημόσιες επενδύσεις μπορεί να έχουν στόχο την άρδευση σε μικρή κλίμακα και άλλες υποδομές που θα είναι επωφελείς για τους γεωργούς μικρών εκμεταλλεύσεων. Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν μέτρα όπως ο μετασχηματισμός των τροφίμων ώστε να περιοριστούν τα απορρίμματα και οι απώλειες μετά τη συγκομιδή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.