Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Με ένα χειρουργείο λειτουργεί το Πανεπιστημιακό της Λάρισας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιμέτωπο με οριακά προβλήματα το νοσοκομείο.
Μία αίθουσα χειρουργείου για να καλύψει τις ανάγκες 11 χειρουργικών ιατρικών ειδικοτήτων είναι η «αναλογία» που έχει διαμορφωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο παρά τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του, αντιμετωπίζει πλέον οριακά προβλήματα. Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί λόγω της δραματικής έλλειψης ιατρικού προσωπικού και συγκεκριμένα αναισθησιολόγων, ενώ στην έλλειψη αυτή προστίθεται και η επίσχεση εργασίας στην οποία έχουν προχωρήσει οι γιατροί διεκδικώντας απλήρωτες εφημερίες για διάστημα μεγαλύτερο του εξαμήνου.

Λόγω της έλλειψης προσωπικού λοιπόν, λειτουργεί πλέον ως τακτική μόνον μία χειρουργική αίθουσα η οποία καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζει ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο.

Το ζήτημα είναι ότι οι έχοντες ανάγκη επεμβάσεων δεν έχουν πάντα την «πολυτέλεια» του χρόνου να περιμένουν, οπότε το πρόβλημα καθίσταται πιεστικό και «ζωτικής», κυριολεκτικά σημασίας, ενώ και οι λίστες αναμονής πρακτικά έχουν ακυρωθεί.

Δεδομένου του προβλήματος, η νυν διοίκηση του νοσοκομείου, (σημειώνεται ότι λόγω του επείγοντος της κατάστασης και καθώς είχε προκύψει κενό διοίκησης επί μήνες μετά την παραίτηση της προηγούμενης, τοποθετήθηκε προ 15νθημέρου νέος διοικητής), έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο: να αποδεσμευτούν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθούν εντός του μηνός οι εφημερίες των γιατρών καθώς και τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση και να βελτιωθούν οι συνθήκες. Ενώ παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί πίστωση η οποία θα επιτρέψει την πρόσληψη ενός επιπλέον αναισθησιολόγου ως επικουρικού γιατρού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.