Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Ο Σπίρτζης για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στην ζωική παραγωγή, στην κτηνοτροφία δηλαδή και στις καλλιέργειες των κατοίκων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, στην ΕΡΤ αναφορικά με την πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας.

Υπάρχουν καταστροφές και σε κτίρια, ευτυχώς δεν είναι τόσο μεγάλες. Μέχρι στιγμής έχουμε από πληροφορίες, στους οικισμούς περίπου 40 κατοικίες να έχουν καεί και για αυτό τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο, συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος και οι υπηρεσίες να συνδράμουν στους πολίτες, είπε ο κ. Σπίρτζης.

Ανέφερε ακόμη ότι είναι σε επικοινωνία, με τον αρμόδιο υπουργό για να συνδράμει το κράτος τουλάχιστον στις πρώτες ημέρες, στο να υπάρχουν ζωοτροφές και να μπορέσουν οι άνθρωποι να προστατεύσουν τις περιουσίες και την παραγωγή τους.

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των Κυθήρων είπε ότι δίνεται μια μάχη από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου σήμερα ή αύριο το πολύ να αποκατασταθεί η κύρια γραμμή ηλεκτροδότησης και να ηλεκτροδοτηθούν όλα τα Κύθηρα. Το ίδιο ισχύει και με την Ελαφόνησο.

Σε ερώτηση πότε θα αυξηθούν τα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της αύξησης του ΦΠΑ στο 23%, ο υπουργός είπε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για να αντιμετωπιστεί τόσο γρήγορα. «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκδίδονται εισιτήρια, που αναγράφουν συγκεκριμένη τιμή, επομένως μπορεί να λέμε ότι αυτά από Δευτέρα θα ξεκινήσουν, αλλά αυτά δεν γίνονται με μαγικό ραβδί. Αν αποφασιστεί άμεσα να αυξήσουμε τον ΦΠΑ στις αστικές συγκοινωνίες, θέλουμε αρκετούς μήνες για να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαδικασίες» είπε ο κ Σπίρτζης και υπογράμμισε πως μελετάται καινούργια τιμολογιακή πολιτική για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από το Φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ο κ. Σπίρτζης είπε ότι είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί και ανέφερε πως οι αστικές συγκοινωνίες ήταν στο πλευρό του πολίτη στις κρίσιμες ημέρες.

«Δίνουμε δωρεάν πρόσβαση σε ομάδες των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη, να μεταφέρονται δωρεάν. Επομένως όλοι μας πρέπει να δείξουμε ένα άλλο πνεύμα γύρω από τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε ακόμη ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.