Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Πρατηριούχος έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφαιρέθηκαν 172.332 λίτρα, αξίας άνω των 180.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάστηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις δολιοφθορών - κλοπών από τον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός 57χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, καθώς και δύο 33χρονων υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι, το χρονικό διάστημα από 17 Μαρτίου έως και 29 Απριλίου 2014, στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων Βοιωτίας, επενέβησαν πέντε φορές στον αγωγό καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ειδική συνδεσμολογία (βάνες, σωλήνες κ.λ.π.), κατάφεραν να αφαιρέσουν συνολικά 172.332 λίτρα αεροπορικού καυσίμου (κηροζίνη), η αξία του οποίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 184.074 ευρώ.

Όπως προέκυψε, τα αφαιρεθέντα λίτρα αεροπορικού καυσίμου, τα οποία με κατάλληλη πρόσμιξη κοινού πετρελαίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου κίνησης (diesel), μεταφέρονταν προσωρινά, με τη χρήση βυτιοφόρων οχημάτων, στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 57χρονου και από εκεί, μέσω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, διακινούνταν παράνομα στο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Σε όλα τα στάδια της έρευνας υπήρχε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.