Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Προσωπική άποψη ότι το δημοψήφισμα δεν συνάδει με τα διεθνή πρότυπα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν είναι επίσημη θέση του Συμβουλίου της Ευρώπης» λέει Ολλανδός βουλευτής..
O Ολλανδός βουλευτής και πρόεδρος της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Τάινι Κοξ με δήλωσή του καλεί τον ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης να διευκρινίσει, εάν η δήλωσή του για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, είναι προσωπική του δήλωση ή επίσημη τοποθέτηση του ΣτΕ.

'Όπως είναι γνωστό ο γενικός γραμματέας του ΣτΕ Θόρμπγερν Γιάγκλαντ σε δήλωσή του, που όπως αναφέρει ο κ. Κοξ δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου είχε αμφισβητήσει κατά πόσο το ελληνικό δημοψήφισμα ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Koξ - όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - τονίζει ότι πρόκειται για την άποψη του κ. Γιάγκλαντ και όχι του Συμβουλίου της Ευρώπης και ότι το Συμβούλιο τηρεί την αρχή ότι δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των κρατών μελών του. Επίσης, υπογραμμίζει ότι δεν θεωρεί πως αυτή ήταν η πρόθεση του Γενικού Γραμματέα και ότι η απόφαση για την προκήρυξη του δημοψηφίσματος ελήφθη σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στο Ελληνικό Σύνταγμα σχετικά με δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα, υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων και επικυρώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σχετικά με την περιπλοκότητα ή μη του ερωτήματος, ο κ. Koξ επισημαίνει ότι το 2005 οι Ολλανδοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να αποφασίσουν για το σχέδιο Ευρωπαϊκού Συντάγματος, χωρίς κανείς να θεωρήσει ότι η επιλογή τους πάνω σε ένα τόσο περίπλοκο και μακροσκελές κείμενο ήταν αντικανονική.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος της Ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητά από τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης να διευκρινίσει εάν πρόκειται για προσωπική του δήλωση ή για επίσημη τοποθέτηση εκ μέρους και για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.