Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο μακελάρης Μπράιβικ καταγγέλλει την καταπάτηση των δικαιωμάτων του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατέθεσε αγωγή κατά των αρχών για την αυστηρή απομόνωση.
Αγωγή κατέθεσε σήμερα ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, με την οποία κατηγορεί τις αρχές της χώρας ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του καθώς συνεχίζουν να τον κρατούν σε αυστηρή απομόνωση στην φυλακή, τέσσερα χρόνια αφότου σκότωσε 77 ανθρώπους.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Όσλο και περιέχει αναφορές στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στοχεύει να αναγκάσει το Όσλο να αναγνωρίσει στον Μπράιβικ το δικαιώματα να έχει περισσότερες επαφές με άλλους ανθρώπους και να περιορίσει τη λογοκρισία των επιστολών που γράφει.

ΜΠΡΑΪΒΙΚ ΜΠΡΕΪΒΙΚ

«Τον κρατούν σε ακραίο βαθμό απομόνωσης» δήλωσε ο Όιστεν Στόρβικ, ο δικηγόρος του Μπράιβικ, στο πρακτορείο Ρόιτερς, ενώ επισήμανε ότι η επαφή του με άλλους ανθρώπους περιορίζεται σε εκείνη με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους γιατρούς και νοσοκόμους.

«Εμείς εννοούμε ότι έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους» τόνισε ο ίδιος, πιθανόν και με άλλους κρατουμένους παρά τον κίνδυνο που ελλοχεύει να του επιτεθούν. Εναπόκειται στο δικαστήριο να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει την ακρόαση της υπόθεσής του.

Ο Μπράιβικ, 36 ετών σήμερα, είχε πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο κέντρο του Όσλο την 22α Ιουλίου του 2011, σκοτώνοντας 8 ανθρώπους, πριν μεταβεί με μία βάρκα σε ένα νησάκι όπου η νεολαία του κυβερνώντος τότε Εργατικού Κόμματος είχε οργανώσει μία θερινή κατασκήνωση όπου σκότωσε 69 ακόμα ανθρώπους, στην πλειονότητά τους εφήβους.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών, τη μεγαλύτερη ποινή που προβλέπεται στη Νορβηγία, αν και ο εγκλεισμός του μπορεί να παραταθεί στην περίπτωση που θεωρείται απειλή για την κοινωνία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.