Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Απαλλαγές από τη φορολογία σε ΑμεΑ 80%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίου Τύπου 02.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1842

Μετά από αγώνες και πιέσεις της ΕΣΑμεΑ και των φορέων της, αποκαταστάθηκε με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων μια μεγάλη αδικία για τους συνταξιούχους με αναπηρία και τις γνωματεύσεις των οικείων υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α).

Πολλοί ήταν οι συνταξιούχοι που διαμαρτυρήθηκαν στη Συνομοσπονδία οι οποίοι επιχείρησαν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας.

Την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία, και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088).

Ως γνωστό η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταδικάσει πολλές φορές τον γραφειοκρατικό δαίδαλο των ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη απόφαση προσέθεσε άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Με την ΠΟΛ 1132/25.6.2015 αυτή η αδικία αποκαταστάθηκε. Η ΕΣΑμεΑ συνεχίζει και επιμένει ότι το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τους συνταξιούχους με αναπηρία 67% και πάνω.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.95 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.