Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Δέκα από τα πιο όμορφα νησιά του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην 1η θέση τα Γκαλαπάγκος και στην 5η θέση η Σαντορίνη.

Ένα απομακρυσμένο ηφαιστειακό αρχιπέλαγος, που φημίζεται για τα εξωτικά είδη χλωρίδας και πανίδας του ψηφίστηκε ως το ομορφότερο στον κόσμο από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel + Leisure».

Παρότι βρίσκονται σε απόσταση 600 μιλίων από τις ακτές του Εκουαδόρ, τα νησιά Γκαλαπάγκος βρίσκονται στην πρώτη θέση της «to-do» λίστας πολλών ταξιδιωτών απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που θέλουν να δουν από κοντά γιγαντιαίες χελώνες και άλλα σπάνια είδη ζώων και φυτών.

Ειδυλλιακές παραλίες, πανέμορφοι όρμοι, ιστορικές πόλεις και απόκρημνες ακρογιαλιές… συνιστούν την πρώτη δεκάδα με τα ομορφότερα νησιά στον κόσμο.

Για μία ακόμη φορά η Σαντορίνη κατάφερε να ξεχωρίσει και να «κλέψει» την καρδιά των επισκεπτών της, που την ανέδειξαν στην 5η θέση της λίστας.

1. Νησιά Γκαλαπάγκος, Εκουαδόρ



Τα 18 νησάκια σε αυτό το αρχιπέλαγος του Ειρηνικού Ωκεανού φημίζονται για τη θαλάσσια ζωή και τα σπάνια είδη ζώων και φυτών που συναντά κανείς εκεί. Εκεί ανέπτυξε τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών ο Κάρολος Δαρβίνος, ενώ μελετούσε την άγρια ζωή των νησιών. Το 2010 τα νησιά Γκαλαπάγκος αφαιρέθηκαν από τη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε Κίνδυνο της Unesco, καθώς η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε, ότι η κυβέρνηση του Εκουαδόρ είχε πάρει αρκετά μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τον αχαλίνωτο τουριστών και την υπεραλίευση.

2. Μπαλί, Ινδονησία


Αγαπημένος προορισμός για χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο, το Μπαλί αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

3. Μαλδίβες


Το ειδυλλιακό, τροπικό σύμπλεγμα νησιών του Ινδικού Ωκεανού φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του, τις παραδεισένιες παραλίες του και τα πολυτελή resorts του. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για νεόνυμφους και για τους λάτρεις των καταδύσεων, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 31 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας και στους 23 τη νύχτα.

4. Τασμανία, Αυστραλία


Το νησιωτικό αυτό κράτος λίγο έξω από τις νότιες ακτές της Αυστραλίας μπορεί να φαντάζει ως μια περίεργη προσθήκη σε αυτή τη λίστα, όμως οι αναγνώστες του «Travel + Leisure» το χαρακτηρίζουν ως «θησαυρό».

5. Σαντορίνη, Ελλάδα


Νησί του Αιγαίου που φημίζεται για τα κατάλευκα σπιτάκια του, το υπέροχο μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματά του.

6. Moorea, Γαλλική Πολυνησία


Έχει το σχήμα καρδιάς και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μόνο με αεροπλάνο ή high-speed καταμαράν από την Αϊτή. Έχει εντυπωσιακούς καταρράκτες και περιβάλλεται από μια ρηχή λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά.

7. Μάουι, Χαβάη


Το Μάουι συμπεριλαμβάνεται συχνά στις λίστες με τα καλύτερα νησιά όλου του κόσμου κι όχι άδικα, καθώς διαθέτει φανταστικές παραλίες, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για δραστηριότητες στη φύση και για παιχνίδια με τα κύματα.

8. Kauai, Χαβάη


Η Χαβάη έχει να περηφανεύεται για μία ακόμη προσθήκη στη λίστα με τα 10 ομορφότερα νησιά, σύμφωνα με τους αναγνώστες του «Travel+Leisure». Το νησί Kauai αποκαλείται συχνά και ως «νησί κήπος» (Garden Isle), χάρη στην απίστευτη φυσική ομορφιά που το διακρίνει.

9. Νησιά στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, Αυστραλία


Μια αλυσίδα από περισσότερα από 100 μικρά, εξωτικά νησάκια προσφέρουν στους επισκέπτες τους αυτό ακριβώς που ονειρεύονται: ένα μικρό κομμάτι παραδείσου.

10. Μάλτα


Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ανεβαίνει στην εκτίμηση των ταξιδιωτών, χάρη στη δημοφιλή σειρά Game of Thrones. Η πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα, είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο, με 320 αξιοθέατα και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.