Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ακόμα μία μέρα στις ουρές των τραπεζών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ισχύει για αναλήψεις και συντάξεις.
ια μία ακόμα ημέρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία και οι ουρές στις τράπεζες, καθώς η τραπεζική αργία έχει παραταθεί μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Ωστόσο, από το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταστεί σαφές ότι οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν εάν δεν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, σημειώνοντας ότι εφόσον η ΕΚΤ θα διατηρήσει τη ρευστότητα μέσω του ELA μέχρι την Κυριακή, οι πολίτες θα μπορούν να παίρνουν τα 60 ευρώ από τα ΑΤΜ σε καθημερινή βάση, όπως έχει οριστεί με την επιβολή των capital controls.

Τα περισσότερα ΑΤΜ πάντως έχουν αδειάσει από 20άρικα, με αποτέλεσμα οι καταθέτες να καταφεύγουν στη λύση των 50 ευρώ.

Αναφορικά με τα τραπεζικά υποκαταστήματα και σήμερα θα είναι σε λειτουργία τα ίδια, παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες όπως είχαν οριστεί με την ΠΝΠ. Θα εξυπηρετούν δηλαδή τους συνταξιούχους που δεν έχουν λάβει τα 120 ευρώ, ενώ παράλληλα θα δέχονται αιτήσεις για τη χορήγηση κάρτας αναλήψεων για ΑΤΜ.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας ανακοίνωσε ότι θα βγει νέα ΠΝΠ, η οποία θα διευκρινίζει όλα τα σχετικά με την καταβολή των συντάξεων και τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι συνταξιούχοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής τα 120 ευρώ μέσα στις τελευταίες ημέρες, δεν μπορούν να λάβουν επιπλέον 120 ευρώ σήμερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.