Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση φαρμάκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει η επιστολή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στη Νάντια Βαλαβάνη.
Σειρά πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς.

Αύριο το προεδρείο του ΠΦΣ θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Ο ΠΦΣ με επιστολή του προς την κ. Βαλαβάνη ζήτησε να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων, όταν λήξει η επιβολή των capital controls, επισημαίνοντας ότι δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη που έχουν πραγματοποιήσει, ενώ με την επιβολή των capital controls δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν επιταγές, αλλά ούτε και η δυνατότητα ανάληψης μετρητών για την πληρωμή των προμηθευτών.

«Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κωνσταντίνος Λουράντος και προσέθεσε: «Μέχρι σήμερα, χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας ο ΠΦΣ έχει αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.