Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Και το taxis ταλαιπωρεί τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 15.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1689

Να δράσει άμεσα ώστε να πάψει η «έξτρα» ταλαιπωρία που επιφυλάσσει για φέτος η εφορία στα άτομα με αναπηρία, ζητά η ΕΣΑμεΑ από την γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου.

Άτομα με αναπηρία και γονείς ατόμων με αναπηρία επιχειρώντας να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις διαπίστωσαν ότι το taxis δεν τις κάνει δεκτές και τους καλεί να προσκομίσουν στην εφορία γνωμάτευση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΚΕΠΑ, με την οποία εκ νέου πιστοποιείται η ύπαρξη αναπηρίας. Την περσινή χρονιά το ζήτημα είχε αντιμετωπισθεί με εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να προσκομίσουν βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα με την οποία πιστοποιείται η αναπηρία τους και η σύνταξη που λαμβάνουν. Τη φετινή χρονιά όμως ανακλήθηκε η επίμαχη παράγραφος με την οποία διευκολύνονταν άτομα με βαριά αναπηρία, και τώρα καλούνται και πάλι να αποδείξουν την αναπηρία τους (ΠΟΛ 1088).

Ως γνωστό η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει καταδικάσει πολλές φορές τον γραφειοκρατικό δαίδαλο των ΚΕΠΑ και την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει άλλο ένα εμπόδιο στη καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Είναι αδιανόητο να μην αναγνωρίζονται οι βεβαιώσεις που εκδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι και τα πλέον αρμόδια μιας και αυτά δίνουν τις συντάξεις.

Το κείμενο της επιστολής.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.88 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.