Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Στο τραπέζι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντησητης ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Το ΤΑΙΠΕΔ ως βασικός μέτοχος του ΟΛΠ, δεν διαφωνεί με τους όρους και την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στον λιμάνι του Πειραιά για δύο χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Στέργιος Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, τους ζήτησε η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας να υπογραφεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ που θα προκύψει από τη γενική συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθ εί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Athens Plaza στο Σύνταγμα.

«Εφ' όσον δεν υπάρχει από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ πρόβλημα με την ισχύ των όρων και των ρυθμίσεων της προηγούμενης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων που βρίσκεται στον τελευταίο μήνα της μετενέργειας, η νέα ΣΣΕ πρέπει να ολοκληρωθεί πριν την Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ στις 22/6/2015» τονίζουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι «οι όποιες δικαιολογίες και προσχήματα, ακόμα και διενέξεις, δεν μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την ανασφάλεια των εργαζομένων».

Η ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ ζητούν επίσης επιτακτικά την άμεση ολοκλήρωση των ΣΣΕ των άλλων Λιμανιών, θέμα το οποίο όπως αναφέρουν βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρ' όλο που έχουν γίνει επανειλημμένες συζητήσεις με τον υπουργό Ναυτιλίας και το ΤΑΙΠΕΔ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.