Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Σε στάση εργασίας αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση στις 12:30 στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πανελλαδική στάση εργασίας έχει προκηρύξει για αύριο Τρίτη από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων από ορισμένους δήμους (Ελευσίνας, Κέρκυρας, Μαλεβιζίου, Παγγαίου, Ιωαννιτών, Πάργας, Σουλίου κ.α), καθώς και στην απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας των δήμων.

Στις 12:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Αττικής έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να άρει την απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους.

Ζητεί την κατάργηση του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας στους ΟΤΑ, καθώς και την κατάργηση του άρθρου 49 του πρόσφατου Ν. 4325/2015 που παρατείνει έως το τέλος του έτους τις σχετικές συμβάσεις που έληξαν ή που πρόκειται να λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.