Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Τα περιθώρια για χιλιάδες μαθητές με αναπηρία στενεύουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 15.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1690


Τον προβληματισμό της, μαζί με προτάσεις, κατέθεσε η ΕΣΑμεΑ στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, για αυτό το αδιάκοπο «γράψε - σβήσε» στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, που κάθε έκδοσή του που διαρρέει αφαιρεί και κάτι από την Ειδική Εκπαίδευση.

Στο νέο πολυνομοσχέδιο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο διαδίκτυο δεν υπάρχει ουδεμία διάταξη για τη διευθέτηση κατεπειγόντων θεμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία όπως και στην επαγγελματική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών με αναπηρία και εκπαιδευτικών γονέων με αναπηρία, αλλά ούτε και στο ιδιαίτερο θέμα των μετεγγραφών φοιτητών με αναπηρία και φοιτητών που η οικογένειά τους έχει στη φροντίδα της ένα τουλάχιστον άτομο με αναπηρία.

Στο προαναφερθέν δεν συμπεριλαμβάνεται ακόμα και ένα ημιτελές άρθρο σχετικό με τη λειτουργία Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης και Τμημάτων Ένταξης - το οποίο συμπεριλαμβάνονταν σε προηγούμενο άτυπο πολυνομοσχέδιο - και επί του οποίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. είχε καταθέσει τις προτάσεις της.

Τρεις μήνες μετά τη συνάντηση μεταξύ ΕΣΑμεΑ και υπουργείου και μόλις δυόμισι μήνες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας τίποτα δεν έχει λυθεί.

Το σημαντικότατο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των εκπαιδευτικών με αναπηρία βρίσκεται στον αέρα. Στο παρόν νομοσχέδιο δεν υπάρχει ουδεμία πρόνοια για το ανωτέρω θέμα, παρόλο που εκατοντάδες εκπαιδευτικοί με αναπηρία όπως και εκπαιδευτικοί γονείς ατόμων με αναπηρία το προηγούμενο σχολικό έτος παρέμειναν άνεργοι.

Οι προτάσεις αναλυτικά υπάρχουν στην επιστολή - ο χρόνος πάντως τελειώνει.

Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.07 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.