Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Ολυμπιακή Ημέρα - Εννέα Oλυμπιονίκες αύριο στην Καλαμάτα για μια μεγάλη γιορτή Ολυμπισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 1946 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με τη συμπλήρωση 50 ετών από την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, άρχισε να εορτάζει την επέτειο της έναρξης των Αγώνων στις 6 Απριλίου, έχοντας μάλιστα κάνει πρόταση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως η ημερομηνία αυτή αποτελέσει κοινό εορτασμό.



Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε, όμως, να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσής της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Η ΕΟΕ και όλες οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, ακολουθώντας την απόφαση της ΔΟΕ, εορτάζουν την «Ολυμπιακή Ημέρα» στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο.

----------------

Γιορτάζεται αύριο η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα.

Οι Ολυμπιονίκες Νίκος Σιρανίδης, Νίκη Μπακογιάννη, Βούλα Κοζομπόλη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Χαρά Καρυάμη, Εύα Χριστοδούλου, Ιωάννης Χρυσόπουλος, ο διεθνής ποδοσφαιριστής Γιώργος Αμανατίδης, οι εθνικοί προπονητές Κυριακή Μπακουλοπούλου, Δημήτρης Σκάρλος, Ηλίας Ζαπαντίδης, στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας και πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί μαζί με τη συγγραφέα Ιλεάνα Κλοκώνη, θα παραβρεθούν αύριο στην Καλαμάτα για μια μεγάλη γιορτή Ολυμπισμού!

Εξάλλου, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2015, η οποία εορτάζεται ταυτόχρονα σε περισσότερα από 200 κράτη-μέλη του Ολυμπιακού Κινήματος, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας υπογράφει στις 7 το απόγευμα, στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας θα συνυπογράψουν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας Ισίδωρος Κούβελος. Τη σημερινή εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Στόχος της συνεργασίας και των κοινών δράσεων είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά, η ενημέρωσή τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και η προώθηση του αθλητισμού σε παιδιά και νέους.

Η συνεργασία πρόκειται αμέσως να εφαρμοστεί αύριο, από την Καλαμάτα, καθώς ξεκινάνε άμεσα οι κοινές δράσεις για την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών και κάθε ενδιαφερόμενου, σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία ως εργαλείο anti - bullying.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας 2015, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elite City Resort, η Διοίκηση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.) μαζί με τους Ολυμπιονίκες, τους εθνικούς προπονητές και τα στελέχη Ολυμπιακής Παιδείας, ακολουθώντας το διεθνές μήνυμα της ημέρας «Get Active on Olympic Day», θα διδάξουν σε εκατοντάδες παιδιά αθλητικών συλλόγων της Μεσσηνίας τις αξίες του Ολυμπισμού μέσα από τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη, μαζί με εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας του, και θα μιλήσουν σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας στα παιδιά, ενώ ο πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος θα μιλήσει για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας και την έναρξη της συνεργασίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.