Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Επιστολή- καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς τη ΔΟΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αφορμή οι δηλώσεις εκπροσώπου της ΔΟΕ στην επιτροπή διορισμών.

Με αφορμή την πρόσφατη δήλωση σε ΜΜΕ του Πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, εκπροσώπου της στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου της στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας κ. Δημήτρη Μπράτη, στην οποία περιέχονται πρωτοφανείς και ακραίοι υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ απέστειλε προς την ΔΟΕ επιστολή με την οποία καταγγέλλει τη δήλωση του κ. Μπράτη και ζητά την αποδοκιμασία της από τα μέλη του Δ.Σ.

Στην επιστολή που απέστειλε η ΟΙΕΛΕ προς τη ΔΟΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνάδελφοι,

Με έκπληξη αναγνώσαμε προ ολίγων ημερών σε ενημερωτικές ιστοσελίδες δήλωση του πρώην Προέδρου της ΔΟΕ, αιρετού εκπροσώπου στο ΚΥΣΠΕ και εκπροσώπου στην επιτροπή διορισμών του Υπουργείου Παιδείας Δημήτρη Μπράτη με την οποία προβαίνει σε μια πρωτοφανή επίθεση με βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της εκπαίδευσης αντέδρασε ενωμένα στις καταστροφικές πολιτικές που επεβλήθησαν από τα μνημονιακά προγράμματα προσαρμογής και δημιούργησαν μια άνευ προηγουμένου εθνική εκπαιδευτική τραγωδία. Όπως καλώς γνωρίζετε, τα εργασιακά του κλάδου μας συνεθλίβησαν. Εκατοντάδες συνάδελφοί μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εξαθλίωση και την ανέχεια. Ωστόσο στο πλευρό μας τα δύσκολα αυτά χρόνια στάθηκαν οι δημόσιοι συνάδελφοί μας που στήριξαν τον αγώνα μας. Αντιστοίχως η Ομοσπονδία μας στάθηκε με συνέπεια στο πλευρό των δημόσιων εκπαιδευτικών, ένωσε τη φωνή της με τα συνδικάτα τους εναντίον της διαθεσιμότητας, των συγχωνεύσεων, της αλλαγής του πειθαρχικού δικαίου, του ανελέητου κυνηγητού που υπέστησαν συνδικαλιστές για τη δράση τους.

Η δήλωση του Δημήτρη Μπράτη τραυματίζει σοβαρά την απαραίτητη ενότητα του οργανωμένου εκπαιδευτικού κινήματος. Ο εν λόγω συνάδελφος επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να παίξει το προσωπικό του πολιτικό παίγνιο. Η τακτική αυτή όμως έχει περιθωριοποιηθεί πλέον στην κοινωνία ως μοχλός της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας που εφαρμόστηκε την προηγούμενη περίοδο και είχε σκοπό να στρέψει το έναν κλάδο εναντίον του άλλου προκειμένου να προελάσει ανενόχλητος ανάμεσα στο διαιρεμένο σώμα των εργαζόμενων ο μνημονιακός ολετήρας.

Είμαστε βέβαιοι ότι δεν συμμερίζεστε τόσο το περιεχόμενο της δήλωσης όσο και τους απαξιωτικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που προκαλούν σύγχυση και διχόνοια και γι’ αυτό το λόγο, στο όνομα της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ενότητας στο εκπαιδευτικό κίνημα, ζητούμε να αποδοκιμάσετε τη δήλωση του κ. Μπράτη που προσβάλλει βάναυσα και απρόκλητα έναν κλάδο 12.000 ανθρώπων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.