Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον οργασμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ψιτ-εσείς εκεί! Αφήστε στην άκρη τις ντροπές και μάθετε τα πάντα για τον γυναικείο οργασμό. Άλλωστε είναι τόσο ωφέλιμος για την υγεία μας όσο και το οδοντικό νήμα – αλλά και πολύ πιο διασκεδαστικός.

Υπάρχουν 10 αλήθειες και οφείλετε να τις ξέρετε!

Ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο

Μήπως έχετε πονοκέφαλο; Αν ναι, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε σεξ. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο οργασμός μπορεί να ανακουφίσει όλα τα είδη του πόνου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου από αρθρίτιδα, τον μετεγχειρητικό πόνο, ακόμη και τον πόνο του τοκετού. Οι μηχανισμοί «ανακούφισης» έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση από τον οργανισμό της ορμόνης οξυτοκίνης, η οποία ενισχύει το συναισθηματικό δέσιμο, τη χαλάρωση και άλλα θετικά συναισθήματα. Παρ’όλο που η ανακούφιση από τον πόνο που προσφέρει ο οργασμός είναι σύντομη (συνήθως διαρκεί από 8 έως 10 λεπτά), κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και η σκέψη του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Η χρήση προφυλακτικού δεν επηρεάζει την ποιότητα του οργασμού.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν το προφυλακτικό έχει να κάνει με την ποιότητα του οργασμού σας, δεν έχει. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να βιώσουν οργασμό με ή χωρίς προφυλακτικό, καταρρίπτοντας έτσι τους μύθους σύμφωνα με τους οποίους τα προφυλακτικά δεν προάγουν το καλό σεξ. Για την ακρίβεια, το προφυλακτικό μπορεί να παρατείνει την διάρκεια του σεξ, αφού ο άνδρας δεν χρειάζεται να «τραβιέται έξω» γρήγορα κάθε φορά που φοβάται ότι θα τελειώσει. Αν ο σύντροφός σας αποφεύγει να φορέσει προφυλακτικό γιατί δεν θέλει να χάσει την φυσική αίσθηση, δοκιμάστε να τον διεγείρετε με το χέρι σας πριν την διείσδυση, ώστε να νιώσει τη φυσική επαφή και να φορέσει προφυλακτικό μετά.

Το 30% των γυναικών δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό

Εάν δυσκολεύεστε να έρθετε σε οργασμό, δεν είστε η μόνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 1 στις 3 γυναίκες δυσκολεύεται φτάσει στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ. Επίσης, περίπου το 80% των γυναικών δυσκολεύεται να έρθει σε οργασμό μόνο από την κολπική διείσδυση. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν είτε από την κλειτοριδική διέγερση είτε φαρμακευτικά. Καθώς η σεξουαλική δυσλειτουργία είναι συχνό φαινόμενο και στις γυναίκες, εφαρμόζονται πλέον θεραπείες, είτε τοπικά με χρήση τεστοστερόνης, είτε με λήψη φαρμάκων, των οποίων τα αποτελέσματα, ωστόσο, είναι αμφιλεγόμενα. Σε κάθε περίπτωση, αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τέτοιου είδους θεραπεία, συμβουλευτείτε πρώτα τον γυναικολόγο σας και αποκλείστε προβλήματα υγείας όπως η νόσος του θυρεοειδούς, κατάθλιψη ή διαβήτη.

Βρίσκοντας το σημείο G μπορείτε να βελτιώσετε τους οργασμούς σας

Εσείς μπορείτε να το εντοπίσετε; Το σημείο G, το όνομα του οποίου προέρχεται από τον Γερμανό γυναικολόγο Ernst Gräfenberg που το ανακάλυψε τη δεκαετία του ’50, θεωρείται ότι αποτελείται από αναρίθμητες νευρικές απολήξεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερους και πιο έντονους οργασμούς. Αν και η ακριβής θέση του αμφισβητείται ακόμα και σήμερα, οι επιστήμονες συμφωνούν ότι βρίσκεται μέσα στον κόλπο της γυναίκας και ξεχωρίζει από την πιο «άγρια» υφή του.

Οι οργασμοί με τα χρόνια γίνονται καλύτεροι

Μπορεί να γκρινιάζετε για πολλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την ηλικία, φαίνεται όμως η σεξουαλική ζωή μπορεί πραγματικά να βελτιωθεί . Ο οργασμός είναι από τα λίγα που βελτιώνεται όσο μεγαλώνουμε! Σύμφωνα με στατιστικές στην ηλικία των 18 – 24 οργασμό βιώνουν το 61% , στα 30 τους το 65% των γυναικών ενώ στην δεκαετία των ’40 και 50 σε οργασμό έρχονται το 70% των γυναικών! Αν και η έρευνα δεν αναφέρει γιατί οι οργασμοί διευκολύνονται με την πάροδο των χρόνων, υποθέτουμε πώς αυτό γίνεται επειδή οι γυναίκες είναι πιο έμπειρες, έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ξέρουν τι θέλουν στην κρεβατοκάμαρα και ως εκ τούτου το διασκεδάζουν περισσότερο.

Μεγαλύτερος πειραματισμός, καλύτεροι οργασμοί!

Οι επιστήμονες επιμένουν ότι όσο περισσότερη ποικιλία βάζετε στο σεξ, τόσο πιο εύκολα θα έρθετε σε οργασμό. Δοκιμάστε, λοιπόν, να αλλάζετε στάσεις, να κάνετε κολπικό αλλά και στοματικό σεξ και να μην μένετε μόνο σε μία στάση.

Η σεξουαλική αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των οργασμών της

Η έρευνα δείχνει πώς όταν μια γυναίκα αισθάνεται καλά με τον εαυτό της, το σώμα της και τα γεννητικά της όργανα, αυτά συνδέονται με την ποιότητα των οργασμών της. Οι ειδικοί, ωστόσο, επισημαίνουν ότι δεν υπάρχουν «τέλεια» γεννητικά όργανα, και ότι εφόσον είστε υγιείς και δεν έχετε πόνους ή άλλες ενοχλήσεις, θα πρέπει να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να φέρεστε στον ερωτικό σας παρτενέρ όπως θα θέλατε να σας φέρεται και εκείνος. Δυναμώστε τους οργασμούς σας αυξάνοντας την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σας!

Υπάρχει ένα οργασμικό «κενό»

Λίγοι είναι οι άνδρες που θα έρθουν σε στύση αλλά όχι σε οργασμό, κάνοντας σεξ. Ωστόσο, σημαντικός αριθμός γυναικών αναφέρει ότι την τελευταία φορά που έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους και δεν ήρθαν σε οργασμό, εκείνος δεν το κατάλαβε. Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένα «κενό» στο μυαλό των ανδρών αναφορικά με το πώς αντιλαμβάνονται τον γυναικείο οργασμό, το οποίο έχει να κάνει και με την γυναίκα, και το πόσο άνετη είναι να εκδηλώσει τα αισθήματα που της προκαλεί ο οργασμός της.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, ο οργασμός μπορεί να συμβεί χωρίς διέγερση των γεννητικών οργάνων

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για γυναίκες που ήρθαν σε οργασμό, ενώ κάθονταν σε ένα τρένο ή ενώ έκαναν μασάζ. Αυτό, όπως εξηγούν οι επιστήμονες, συμβαίνει λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα και στα γεννητικά όργανα, της χαλάρωσης που μπορεί να νιώθει το άτομο την στιγμή εκείνη ή της τριβής των γεννητικών οργάνων.

Σχεδόν όλες οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο

Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο από τον σύντροφό τους για να έρθουν σε οργασμό και αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι περισσότερες γυναίκες, για την ακρίβεια, χρειάζονται τουλάχιστον 20 λεπτά σεξουαλικής δραστηριότητας μέχρι να τελειώσουν. Αν, όμως, ο παρτενέρ σας τελειώνει πιο γρήγορα, υπάρχουν τρόποι να τον καθυστερήστε, π.χ. πιέζοντας λίγο τη βάση του πέους του, χρησιμοποιώντας προφυλακτικά με επιβραδυντικό ή λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή, που θα συστήσει, φυσικά, ουρολόγος.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.