Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δυσαρέσκεια της ΕΟΕ για απόφαση της ΓΓΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Κοντονή.

Σοβαρότατο θέμα έχει προκύψει σχετικά με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο καθιστά σαφές ότι οι 1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του Μπακού δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του αθλητικού Νόμου και ως εκ τούτου δεν προκύπτουν προνόμια και ευεργετήματα για τους αθλητές που διακρίθηκαν μέχρι σήμερα ή θα διακριθούν στη συνέχεια.

Η ΕΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός αυτό και διαμαρτύρεται, ενώ ταυτόχρονα δημοσιοποίησε και την απαντητική επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, με την οποία του ζητά να επανεξετάσει το θέμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μεγάλη της λύπη, διαπιστώνει την αδιαφορία της Πολιτείας για τις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μπακού 2015» που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν και στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με αποστολή 137 αθλητών και αθλητριών.

Την ίδια ώρα που η χώρα μας έχει συγκεντρώσει έξι μετάλλια, αλλά έχει πετύχει και πολλά σπουδαία πλασαρίσματα σε θέσεις κοντά στο βάθρο, στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για το 2015 με τη συμμετοχή και των 50 ευρωπαϊκών κρατών, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωνε την ΕΟΕ με επίσημο έγγραφο, ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν περιλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του αθλητικού νόμου άρα δεν προκύπτουν προνόμια και ευεργετήματα για τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που έστειλε για το θέμα, στον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και με την οποία αφού επισημαίνει το πρόβλημα, ζητά να επανεξεταστεί η θέση της Πολιτείας».

Αναλυτικά η επιστολή του κυρίου Καπράλου:

«Με μεγάλη έκπληξη και μέσω του Αρχηγείου της Ελληνικής Αποστολής στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες έλαβα σήμερα εδώ στο Μπακού το Α.Π.: ΥΠΠΟΠΑΙΘ /ΓΔΥΑ/ΔΑΑ/152358/7544/3788/8. 6.2015 έγγραφο της υπηρεσίας σας με θέμα «1οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού 2015», με το οποίο μας ενημερώνετε ότι «οι εν λόγω Αγώνες δεν συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις του Αθλητικού νόμου και ειδικότερα στις αγωνιστικές διακρίσεις όπως αυτές προβλέπονται από την παρ. 2 του άρθρου 34 όπως ισχύει σήμερα και ως εκ τούτου, δεν προκύπτουν ευεργετήματα και προνόμια για τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες».

Η παραπάνω άποψη αποτελεί μια στενή γραμματική ερμηνεία του αθλητικού νόμου και ειδικά του εδαφίου γ’ της προαναφερόμενης παραγράφου, με βάση την ονοματολογία των αγώνων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την αθλητική πραγματικότητα σχετικά με τη διοργάνωση αυτή, η οποία ποικίλλει από άθλημα σε άθλημα. Επιπλέον, η ερμηνεία αυτή αδικεί τα μέγιστα ορισμένα αθλήματα που ενέταξαν αυτούσια τα Ευρωπαϊκά τους πρωταθλήματα στη διοργάνωση αυτή.

Φρονούμε λοιπόν ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εγκαίρως σε συνεννόηση μεταξύ των υπηρεσιών μας, ώστε να μην λαμβάναμε το σχετικό έγγραφο μόλις μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της Ελλάδας στο νέο αυτό θεσμό, που και εσείς είχατε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά και να θαυμάσετε τόσο το μεγαλείο των αγώνων, όσο και την προσπάθεια και την αγωνία των αθλητών μας για διάκριση και, που στην ουσία, η τόσο σημαντική και πολύτιμη παρουσία σας ακυρώθηκε στην πράξη με το έγγραφο αυτό.

Ως πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των αγώνων αυτών, ως πρόεδρος της αρχής που εκπροσωπεί και εκφράζει το Ολυμπιακό Κίνημα στη χώρα μας, αλλά και ως άνθρωπος που είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τη χώρα ως αθλητής σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, σας εκφράζω τη λύπη μου και σας καλώ να επανεξετάσουμε τη θέση αυτή».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.