Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνταγματικός ο νόμος Ομπάμα για την υγειονομική ασφάλιση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα τον νόμο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας ότι οι αμφισβητούμενες οικονομικές αρωγές που περιλαμβάνει είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους έξι δικαστών έναντι τριών. Παρουσιάσθηκε από τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς και σημαίνει πως οι περίπου επτά εκατομμύρια Αμερικανοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υγειονομικής ασφάλισης μέσω του ιστότοπου της κυβέρνησης δικαιούνται έκπτωση φόρου όπως και οι άλλοι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας τάχθηκε με το μέρος της κυβέρνησης, επικυρώνοντας τον νόμο που ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να αφήσει ως κληρονομιά της προεδρίας του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να καταργήσει έναν από τους πυλώνες του νόμου: μια οικονομική αρωγή που έχει στόχο να επιτρέψει στους πιο φτωχούς να ασφαλισθούν.

Οι τέσσερις προοδευτικοί δικαστές, υποστηριζόμενοι από τους συντηρητικούς Άντονι Κένεντι και Τζον Ρόμπερτς, διέσωσαν το κείμενο, εκτιμώντας πως η ακύρωση αυτής της έκπτωσης φόρου "θα αποσταθεροποιούσε την αγορά των ατομικών ασφαλίσεων".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.