Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Άνοιξε τις πύλες της η 23η Γιορτή Βιβλίου του δήμου Κορυδαλλού.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαινιάστηκε με την παρουσίαση του βιβλίου «Εσωτερικός μετανάστης» του Νίκου Γερακάρη.

Με την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και δικηγόρου Νίκου Γερακάρη, «Εσωτερικός μετανάστης», άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη το βράδυ η 23η Γιορτή Βιβλίου του δήμου Κορυδαλλού που γίνεται στην πλατεία Μέμου.

Ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, αναφέρθηκε στην σημασία της έκθεσης βιβλίων και των άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου και στη συνέχεια στη προσωπικότητα του συγγραφέα και στο βιβλίο.

Στη συνέχεια για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρης Κουμπιάς, που όπως τόνισε, έχει πολύχρονη φιλική και συναδελφική σχέση με τον Νίκο Γερακάρη. Μίλησαν ακόμη οι δημοσιογράφοι, Χρήστος Σωτηρακόπουλος και Λία Κοντοπούλου, καθώς και ο συγγραφέας. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παύλος Γερακάρης.

Στο βιβλίο του ο κ. Γερακάρης αναφέρεται σε γεγονότα που έζησε από την παιδική του ηλικία, όταν η πολυμελής οικογένεια του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό της Μάνης Οίτυλο, έως και την αποχώρησή του από την Εθνική Τράπεζα, στην οποία εργάστηκε ως υπεύθυνος Τύπου επί 28,5 χρόνια, ενώ από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πρόσωπα από πολλούς χώρους.

Τα πρώτα του βήματα στην δημοσιογραφία ο κ. Γερακάρης τα έκανε στο αθλητικό ρεπορτάζ και συνέχισε με ρεπορτάζ από τα υπουργεία Γεωργίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας, καθώς και πολιτικό ρεπορτάζ, σε δέκα συνολικά ημερήσιες αθηναϊκές εφημερίδες και δύο της Θεσσαλονίκης.

Στο βιβλίο του περιγράφει περιστατικά από δημοσιογραφικά ταξίδια του με τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και άλλους πολιτικούς, και κάνει αναφορές στους επτά διοικητές της Εθνικής Τράπεζας με τους οποίους συνεργάστηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.