Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

«Το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” συνεχίζει επάξια την παράδοση των μεγάλων ευεργετών»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στον Προκόπη Παυλόπουλο ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Α. Γερολυμάτος.

Για τη συμβολή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στον πολιτισμό της Ελλάδας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη σημερινή συνάντησή του με το διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος καθηγητή Ανδρέα Γερολυμάτο και ομάδα συνεργατών του.

«Η οικονομία δεν είναι εκείνη που καθορίζει τη μοίρα των λαών. Είναι το πνεύμα και ο πολιτισμός, και σ' αυτό η Ελλάδα είναι ισχυρή, πολύ ισχυρή, ακόμη και τώρα, όταν, μάλιστα, έχει ανθρώπους σας και εσάς που σκέφτονται και λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο» δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αυτές τις δύσκολές ώρες, τέτοιες πρωτοβουλίες μάς δίνουν τη δυνατότητα να αισθανόμασθε πολύ πιο ισχυροί από ό,τι δείχνουν τα πράγματα».

Επίσης, υπογράμμισε ότι το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί έναν φάρο για την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα, γενικότερα, σε ολόκληρο τον κόσμο. «Είναι μία εξαιρετική ιδέα, η οποία μάς βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε πως μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία και πως μέσα από τη θέληση των ανθρώπων είναι δυνατόν η Ελλάδα να ταξιδεύει σ' ολόκληρο τον κόσμο, και μάλιστα να ταξιδεύει διαχρονικά» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην προσφορά και το έργο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «σε αυτές τις δύσκολες ώρες, για τον τόπο, το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" συνεχίζει επάξια, και μάλιστα περισσότερο από άλλες φορές, αυτή την παράδοση των μεγάλων ευεργετών, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά τον τόπο σε κρίσιμες για την Ελλάδα και το έθνος στιγμές».

Ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Simon Fraser στο Βανκούβερ Ανδρέας Γερολυμάτος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον του για το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Simon Fraser, εξέφρασε την ελπίδα να πάνε όλα καλά για τη χώρα, προσθέτοντας ότι και εκείνοι θα κάνουν ό,τι μπορούν μέσα από το πανεπιστήμιο, προκειμένου να προωθηθεί ο ελληνικός πολιτισμός, όχι μόνο στο Βανκούβερ, αλλά σε όλον τον κόσμο.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και ο σύντομος χαιρετισμός του πρύτανη του Πανεπιστημίου του Simon Fraser, John Graig, o οποίος ανέφερε: «Από το Βανκούβερ προάγουμε την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο, προάγοντας τον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα, την ιστορία και τη λογοτεχνία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.