Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ελληνική υπογραφή στη τελετή έναρξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με την υπογραφή του Δημήτρη Παπαϊωάννου που για άλλη μία φορά ξεπέρασε τον εαυτό του έγινε στο Μπακού η τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Αν και το στάδιο είχε πολλές κενές θέσεις από τις συνολικά 66.000 η τελετή έναρξης ήταν εντυπωσιακή και είχε ελληνικό χρώμα. Πρωτότυπος και ο τρόπος που άναψε η φλόγα. Ένα ζευγάρι έσβησε τον πύρινο άνθρωπο και με τα χέρια πέταξε τη φλόγα σε μαύρο δίσκο που άναψε περιμετρικά θυμίζοντας έντονα ολική έκλειψη ηλίου.

Η αποκάλυψη που είχαν υποσχεθεί οι διοργανωτές ήταν η αμερικανίδα τραγουδίστρια Λέιντι Γκάγκα. Τραγούδησε το «ιμάτζιν» των Μπιτλς παίζοντας πιάνο. πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο του Μπακού έκανε την είσοδο της η ελληνική αποστολή αποτελούμενη από 138 αθλητές, με σημαιοφόρο τον Λευτέρη Πετρούνια, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια. Στις κερκίδες βρίσκονταν δεκάδες αρχηγοί και πρωθυπουργοί, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, και πολλοί «Αθάνατοι».

Η Κύπρος ήταν 10η στη σειρά των χωρών που παρέλασαν. Για πρώτη φορά συμμετείχε στους αγώνες το Κόσσοβο, ύστερα από την αποδοχή του στις τάξεις της ΔΟΕ τον περασμένο χρόνο.

Τελευταία εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο η ομάδα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ισόποση αποθέωση με τους διοργανωτές, γνώρισε και η ομάδα της Τουρκίας.

Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ο άνεμος, το νερό, η γη και η φωτιά, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της τελετής, όπως επίσης και οι κύκλοι που χρησιμοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής.

Αυτό αφορούσε στην κυκλική σκηνή που κάλυπτε ολόκληρο τον αγωνιστικό χώρο, στην παρουσίαση του ήλιου και του φεγγαριού, γεγονός που ήθελε την κυκλική συνέχεια, στην οποία δεν υπάρχει αρχή και τέλος.

Σημαντική επίσης στιγμή της τελετής, η παρουσίαση το μύθου της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της τελετής έναρξης όπως και της τελετής λήξης είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου που ήταν ο υπεύθυνος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έχοντας στην ομάδα του πληθώρα Ελλήνων με τους οποίους συνεργάστηκε το 2004.

Τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής κρατούσαν οκτώ Ολυμπιονίκες αθλητές.






Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.