Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Τα ζητήματα στα λιμάνια στο προσκήνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το master plan του Ο.Λ.Θ

Θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των χρηστών του λιμανιού και των φορέων της πόλης.

Εντός του Οκτωβρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το master plan του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), στο οποίο θα ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των χρηστών του λιμανιού και των φορέων της πόλης. Παράλληλα, στη βάση master plan, κανονικά αναμένεται να προχωρήσει και το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, ασχέτως του αν θα υπάρξει πώληση μετοχών τής ΟΛΘ ΑΕ ή παραχωρήσεις. Τα παραπάνω γνωστοποίησαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Ιωάννης Παντής και ο διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Μακρής, έπειτα από συνάντηση με τους χρήστες του λιμανιού.

«Ο ΟΛΘ, στη βάση του master plan θα προχωρήσει αναπτυξιακά και το επενδυτικό του πρόγραμμα θα υλοποιηθεί προκειμένου να αναπτυχθεί σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ανεξαρτήτως του τι τελικώς θα αποφασιστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, αν θα υπάρξει πώληση μετοχών, αν θα γίνουν παραχωρήσεις ή αν θα συνεχίσει με το σημερινό του ιδιοκτησιακό καθεστώς" σημείωσε ο κ.Παντής.

Από την πλευρά του, ο κ.Μακρής επισήμανε ότι το master plan γίνεται με προοπτική 25ετίας και θα παρουσιάζει διάφορα σενάρια ανάπτυξης. Ενδεικτικά ανέφερε το ένα από αυτά, που βασίζεται σε αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο 1,5 εκατ. TEUs (σ.σ. μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων), του συμβατικού φορτίου στα 7,5 εκατ. τόνους και των επιβατών κρουαζιέρας στα 150.000 άτομα. Διευκρίνισε δε ότι στους μελετητές έχει δοθεί η κατεύθυνση να συμπεριλάβουν στον σχεδιασμό και την επέκταση της 6ης προβλήτας (σ.σ. έργο κρίσιμης σημασίας, που έχει επανειλημμένως αναβληθεί, ήδη από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και παρότι υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).

----------------

Στις 22 Ιουνίου η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ

Συνάντηση της ΟΜΥΛΕ με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρόταση παραίτησης του προέδρου και Δ/ντα συμβούλου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη και το θέμα σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων για τη διετία 2015-2017 χωρίς λήψη σχετικής απόφασης, εξετάστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ.

Από το συμβούλιο απουσίασε το μέλος Θάνος Λιάγκος, ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του Ταμείου.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ανακοινώθηκε και επισήμως το αίτημα αναβολής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που θα αρχίσει μεν αύριο 13.06.2015, αλλά θα διακοπεί και θα συνεχισθεί για όλα τα θέματα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015, ώρα 12:00.

Το ΤΑΙΠΕΔ σε επιστολή του έχει εκφράσει την επιθυμία το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, που θα προκύψει από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, να συζητήσει και να συμφωνήσει το θέμα της συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων του ΟΛΠ.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ επισκέφθηκε για το θέμα των συλλογικών συμβάσεως εργασίας, τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Ο υπουργός σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι κατανοεί το θέμα που έχει ανακύψει και δεσμεύτηκε να κάνει παρέμβαση σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο.
Η ΟΜΥΛΕ ανακοίνωσε, επίση,ς ότι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Ταιπέδ κ. Πιτσιόρλα, ο οποίος σε τηλεφωνική που είχε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων φέρεται να δήλωσε πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει πρόβλημα με την υπογραφή διετούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.