Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Τι σημαίνουν για την αγορά και τους πολίτες οι κλειστές τράπεζες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς επηρεάζεται η καθημερινότητα του Έλληνα.
Κλειστές θα παραμείνουν οι ελληνικές τράπεζες από αύριο, καθώς θα επιβληθούν capital controls, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας.

Τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη που για πρώτη φορά βιώνει μία τέτοια κατάσταση:

Τι σημαίνει capital controls

- Επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις π.χ. 100 ευρώ ημερησίως, ανά πρόσωπο και ανά τράπεζα. Στο πλαφόν θα συνυπολογίζονται όλες οι αναλήψεις μετρητών, δηλαδή οι αναλήψεις μέσω χρεωστικής ή και προπληρωμένης κάρτας, οι αναλήψεις από ταμείο τράπεζας, καθώς και οι αναλήψεις μέσω πιστωτικής κάρτας έναντι του υπολοίπου λογαριασμού όψεως/τρεχούμενου.

- Δεν θα εξαργυρώνονται επιταγές, αλλά ούτε και θα μεταφέρονται κεφάλαια από τράπεζα σε τράπεζα για πληρωμές.

- Δεν θα «σπάζουν» προθεσμιακές καταθέσεις πριν από την καθορισμένη ημερομηνία λήξης, εκτός και εάν τα χρήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή δανείου στην ίδια τράπεζα.

- Οι επιχειρηματίες θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οποιαδήποτε υποχρέωσή τους πλην των ανειλημμένων προ της επιβολής των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων στην ΤτΕ.

- Υποβολή δικαιολογητικών θα απαιτεί ακόμη και η πληρωμή μισθών.

- Θα απαγορευτεί η εξαγωγή χρημάτων στο εξωτερικό και θα μπει πλαφόν για λόγους όπως σπουδές, νοσηλεία ή ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.