Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Ο μέγιστος αριθμός μαθητών στις τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος.
Οι μαθητές σε κάθε τάξη ή τμήμα τάξης Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων δεν μπορεί να υπερβαίνουν τους είκοσι επτά (27). Τάξεις με μαθητές περισσότερους από τους είκοσι επτά (27) διαιρούνται σε τμήματα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση του οικείου Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης μπορεί να γίνει προσαύξηση κατά 10%.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν για τον αριθμό των μαθητών σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια για το σχολικό έτος 2015-16 όπως άλλωστε προκύπτει από σχετική εγκύκλιο για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου στην οποία και αναφέρεται πως για τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια ισχύει η με αρ. πρωτ. 129818/Γ2/16-09-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2451 Β΄).

Στα Ιδιωτικά Σχολεία Δ/θμιας Εκπαίδευσης η προσαύξηση του 10% αποφασίζεται από τον Διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων σύμφωνα με το ΦΕΚ 2451.

Ωστόσο στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σημειώνεται ότι για τα Ιδιωτικά σχολεία έχει εφαρμογή η ανωτέρω Υ.Α. ως προς το μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, επιβάλλεται όμως ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα να είναι και μικρότερος, εάν αυτό αποτυπώνεται στο Δελτίο Ελέγχου του ΕΟΠΠΕΠ, κατά τη διαδικασία χορήγησης της ισχύουσας άδειας του σχολείου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.