Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Θεσσαλονίκη: Υπάρχει επάρκεια καυσίμων λένε οι βενζινοπώλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει επάρκεια καυσίμων στην αγορά του Νομού Θεσσαλονίκης, έδωσαν οι επικεφαλής των δύο σωματείων του κλάδου, Θέμης Κιουρτζής και Σπύρος Μελίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, συστήνοντας στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

«Υπάρχει μια αναστάτωση στην αγορά και οι καταναλωτές σπεύδουν στα βενζινάδικα, προχωρώντας μάλιστα σε φουλάρισμα του ντεπόζιτου των οχημάτων τους, όταν το προηγούμενο διάστημα έβαζαν το πολύ 30 ευρώ», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», Θέμης Κιουρτζής, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από χθες παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα.

Ο κ. Κιουρτζής κάλεσε τους καταναλωτές να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να μην πανικοβάλλονται αλλά παράλληλα ζήτησε από τα ΕΛΠΕ να ενταθεί ο ρυθμός εκτελωνισμού των καυσίμων.

«Από το απόγευμα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά της Θεσσαλονίκης», προέβλεψε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων Θεσσαλονίκης, Σπύρος Μελίδης ο οποίος απέδωσε τις «όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται από νωρίς το πρωί, στο ότι τα ΕΛΠΕ καθυστερούν να εκτελωνίσουν τα καύσιμα, τα οποία έχουν δτη διάθεση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ οι εταιρείες οφείλουν να έχουν απόθεμα για 90 ημέρες, αλλά όπως ανακοινώθηκε επισήμως, στην Ελλάδα υπάρχουν καύσιμα για το επόμενο 9μηνο», είπε χαρακτηριστικά

Οι πρόεδροι και των δυο Σωματείων διαβεβαίωσαν ότι τα μέλη τους δέχονται "πιστωτικές κάρτες και οι καταναλωτές δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν με ρευστό".


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.