Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η Apple στην «αρένα» του music streaming

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Apple Music θα «μαθαίνει» τα γούστα του χρήστη και ειδικοί θα συντάσσουν μουσικές λίστες.

Σε νέα «αποκάλυψη» προέβη η Apple στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης WWDC το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, της Δευτέρας, συστήνοντας μας το Apple Music, μια νέα υπηρεσία που εισάγει τον αμερικανικό κολοσσό στην «αρένα» των υπηρεσιών music streaming

«Έχουμε μία μακρά σχέση με τη μουσική» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, «Και η μουσική έχει μια πλούσια ιστορία αλλαγών, σε κάποιες από τις οποίες παίξαμε κι εμείς ρόλο».

Η υπηρεσία θα συνδυάζει τα downloads μουσικής, το streaming radio και το music streaming σε μία εφαρμογή, ενώ «υπόσχεται» ότι θα «μαθαίνει» τα γούστα του χρήστη και θα του προτείνει ανάλογα τραγούδια- όχι όμως «απλά» από «έξυπνους» αλγορίθμους, αλλά από ειδικούς που «ξέρουν και αγαπούν τη μουσική», οι οποίοι θα συντάσσουν λίστες.

Όπως αναφέρει το TheVerge, το μεγάλο πλεονέκτημα της υπηρεσίας θα είναι το δωρεάν streaming radio, με τον «σταθμό»/ «υπηρεσία DJ» BeatsOne, και διαθεσιμότητα σε 100 χώρες. Το ραδιόφωνο της Apple θα παρέχει μουσική 24 ώρες το 24ωρο, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμη για download και η τεράστια λίστα του iTunes.



Από την ανακοίνωση προκύπτει εύλογα το ερώτημα αν η Αpple είναι σε θέση να διαφοροποιηθεί επαρκώς ώστε να κερδίσει σε έναν τομέα στον οποίο κυριαρχεί μέχρι στιγμής το Spotify, με τους 60 εκατ. χρήστες και τα 15 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές της. Για αυτόν τον λόγο – όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του TechCrunch- το Apple Music αναμένεται να εμφανιστεί και στο Android.

Όσον αφορά στο συνδρομητικό του μοντέλο, η μηνιαία συνδρομή είναι 9,99 δολάρια, ενώ υπάρχει δωρεάν περίοδος δοκιμής διάρκειας τριών μηνών.

Τελευταίο αλλά αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αποτελεί και η δυνατότητα διασύνδεσης με τους καλλιτέχνες μέσω του Connect, που «τραβά» όλο το social media content (Facebook, Twitter, Instagram) σε ένα portal.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.