Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Τα εννέα φορολογικά μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε δεύτερη φάση οι αλλαγές στο ΦΠΑ.

Έτοιμο είναι το πρώτο πακέτο φορολογικών μέτρων που συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες το κυβερνητικό συμβούλιο.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται κίνητρα για την αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και «κρυφών» καταθέσεων, περαίωση υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή τέλους στα ξενοδοχεία και υποχρεωτική χρήση «πλαστικού χρήματος», ενώ για το επόμενο χρονικό διάστημα μετατίθεται η αύξηση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή είναι:

1) Αδήλωτες καταθέσεις εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει ένα φόρο 15-20% για την αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων στο εξωτερικό. Τα χρήματα δεν θα είναι υποχρεωτικό να επανέλθουν στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο εξετάζεται σε περίπτωση επαναπατρισμού ο φόρος να είναι μικρότερος.

2) Περαίωση δηλώσεων. Υποβολή δηλώσεων για εισόδημα και ΦΠΑ περασμένων ετών χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά μόνο με την πληρωμή του φόρου που αναλογεί.

3) Πλαστικό χρήμα. Αρχικά το μέτρο θα προβλέπει πληρωμές με πιστωτικές κάρτες υποχρεωτικά στα νησιά για αγορές 70 ευρώ και άνω, ενώ θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

4) Αποδείξεις και λοταρία. Με κλήρωση θα επιβραβεύονται όσοι μαζεύουν αποδείξεις.

5) Περαίωση φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται στα δικαστήρια. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τους φόρους και θα έχουν έκπτωση από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

6) Τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία. Το ύψος του τέλους θα είναι από 1 έως 5 ευρώ.

7) Αύξηση φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Αφορά αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής και πισίνες.

8) Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ. Το μέτρο έχει κλειδώσει αλλά δεν έχει αποφασιστεί το ύψος του συντελεστή. Το με΄τρο θα ενταχθεί σε επόμενο νομοσχέδιο.

9) Η διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα μπει σε δεύτερο νομοσχέδιο.Προβλέπεται κατάργηση της έκπτωσης 30% για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.